Välkommen!

Fallet igår!

Publicerad 2012-12-30 17:10:00 i Familjen betyder allt!

Gick och la mig tidigt, var helt slut av feber och förkylning!

Bad senare Andreas hjälpa mig på toa (svårt för att klara mig ensam när vi är borta och inte har toa-förhöjningen).. Tog som vanligt kryckorna och skulle hoppa ut från sovrummet till toaletten..

Så händer det, det som inte får hända..

Jag tappar balansen och åker rakt in i väggen för att sedan ramla framstupa frammåt, slår i huvudet i dörren och sen rakt ner på golvet..

Jag skrek som fan och grät, blev grymt rädd och det gjorde ont! Under tiden blir brorsan så rädd och tar sig ut i köket..

Han svimmade, av rädsla, när jag skrek och ramlade, han vaknade som tur var efter bara någon minut och jag fattade ingenting, bara grät/skrek, fortfarande i chock!

Bror låg på köksgolvet och jag utbrister: svimmar han verkligen på riktigt..

Ingen hann väl egentligen med på vad som hände, riktigt otäckt var det iaf men vi klarade oss fint!

Bror har haft lite ryggvärk efter fallet och jag har jätte ont i min arm som även fått två fina blåmärken, ont i pannan och i knäet, men det kunde ha gått mycket värre med oss båda!

Så kan en kväll här tydligen se ut!

Underbart!

Publicerad 2012-12-30 16:15:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Vilken mys-dag!

Jag åker fortfarande runt i nattlinne ;) riktig mys-dag med familjen !


Blir riktigt trött av morfinet! Tar typ inte alls nåt morfin nu mot för några dagar sedan, hur gutt som helst, men ibland behövs dom, några tabletter om dagen iaf och då blir jag super trött, blev inte det på samma sätt förut, men troligen är de för kroppen var så van, nu regerar den väl säkert mer igen för att jag inte tar så mkt.. Både possessivt och negativt!

Snälla bror har badat Tessie åt oss idag, sååå fin vår bebis är nu :)
Jag gjorde en vurpa igår kväll, skriver mer om det senare!

Kram på er! Vad ska ni göra i morgon när det är nyår och allt!?!

Jag lever!

Publicerad 2012-12-28 11:09:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Hallå där... jag lever ;) Men det är knappt, förkyld, ont i halsen och trött.. men annars så lever jag :)
 
Just nu är vi hemma en snabb runda, åker snart ner till skåne för att fira nyår.. ska bli riktigt mysigt.. det kommer att firas med kära mamma och pappa PLUS brossan och David.. kan det bli bättre? :D
 
Så just nu är vi i fullt gång med att packa igen.. precis packat upp allt från gävle och nu ska det ner igen. hehe, men det är kul att vara ute och fara lite ;)
 
Eriksson kommer på lite skogs-huggar-lunch idag.. sen ska vi testa göra efterätten som vi ska ha på nyår också :D Smaskigt värre!
 
Ska plocka lite här nu och se om jag kan komma iordning lite, Andreas är iväg och shoppar lite men idag stannar jag inne, var iväg massor igår på stan och grejer typ hela dagen.. så idag är jag sliten och har ont i kroppen.. att åka rullstol på kullersten rekomenderar jag INTE! haha
 
Förresten.. bytte mitt gips igår, fick världens fulaste gips nu! Fattar inte ens hur man kan få för sig att göra så fult på en människa som ska gå med det i 4 veckor! haha.. så fult så det blir komiskt nästan! Dock sitter de lite högt upp, så ska känna efter i veckan annars får dom byta ut det, kan ju inte böja benet ordentligt för det tar emot.. men vi får se hur det blir!
 
Nehe fixa lite här hemma var det ja..
 
Hoppas ni alla haft en riktigt härlig jul?
 
Kram på er!
 
 

Bara 3 mil kvar :D wiiihhoooo!

Publicerad 2012-12-22 21:05:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Du satan vilken resa! Smärta delux, nån som beställt de till mig eller?!

Är totalt jävla slut, har smärta som heter duga så tårar och illamående har det varit mycket av denna resa, halvlegat, suttit, vridit, vänt.. Stackars Andreas som suttit bredvid och kört och inte kunnat göra något för att hjälpa mig! Suckat, stönat, gråtit, tjutit och kvidit!

Nån som tror jag vi längtar efter att komma fram?!

Tänk att ett år redan har gått!

Publicerad 2012-12-22 10:22:00 i Mina gudbarn som har stor betydelse för mig!

Igår fyllde du ett år!
 
Och idag är det ett helt år sedan jag för första gången träffade dig och började älska dig från första stund!
 
Jag visste redan då att du troligen skulle bli min guddotter, att veta det redan vi födseln var något extra! Även att det också var något alledes extra när jag blev tillfrågad att få vara gudmor till din kompis Isac, då viste inte hans föräldrar att jag redan blivit tillfrågad att vara din gudmor, med honom visste jag verkligen inte, det kom som en stor överraskning, en glad sådan!
 
Jag minns mycket väl också när din mamma och pappa berättade för mig att när du föddes, då var det en självklarhet för dom att jag skulle bli gudmor.. och titta så bra det har gått!
 
Att vara den första som fick träffa dig förrutom dina föräldrar var också något alledes extra! När jag satt där med dig i min famn och du bara sov eller låg och tittade på mig, vilken känsla <3
 
Vi har ett speciellt band och jag hoppas vi alltid kommer att ha det! Du är en förtjusande flicka och jag ÄLSKAR dig av hela mitt hjärta Mollie!
 
Här sitter vi, du är nästan exakt ett dygn gammal och jag fick för första gången "passa" dig medans mamma var och tog prover och din pappa var ute och skulle hämta saker i bilen!
 
Du sover så gott och jag är STOLT och du ska veta att jag än idag är stolt över dig hjärtat!
 
Grattis dagen efter din 1års dag Mollie <3
 
Massor med kramar från Gudmor och Andreas!
 
 

Vilket bra program!

Publicerad 2012-12-20 21:15:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

SOS sommar! Visste inte ens att det fanns förrens jag gick in på tv3play för att jag inte hade ro att bara ligga still förrut!

Dessutom är Kalmar en av städerna dom spelas in i ;)

Ligger just nu bredvid min älskling (som sover) i soffan och tittar på andra avsnittet! Sen blir det sängen!

Blir inte Gävle i morgon :( men förhoppningsvis kommer vi iväg på lördag!

Nu ska jag titta vidare ;)

Kram på er!

Irriterande skada och ett litet gästbloggande!

Publicerad 2012-12-20 16:41:53 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

En har gips på foten och en har ont i knät. Hur ska det gå med julfirandet i år? Med tanke på att julen fär deras del, ska firas i Gävle så hoppas vi att Andreas knä snabbt blir bättre så de kan påbörja resan norrut. Som någon kanske märker så är det inte Therese som sitter och bloggar utan nu är det jag Eriksson som gästbloggar!
 
Idag var det i alla fall dags för ännu en omgång plump, en efterlängtad sådan! Vi kan säga som så, att jag vann inte men det roliga är trots allt sällskapet! Nu har också Stefan anslutit och det vankas snart kaffe med lussebullar och ännu en trevlig kväll hos Therese och Andreas! Kanske får man till och med chans till revansch i ytterligare en omgång plump! 
 
Håller nu alla mina tummar och hoppas att de kommer iväg till julfirandet i Gävle!

Ett mörkt moln, detta är ta mig fan inte sant!

Publicerad 2012-12-20 10:08:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Aha, en gråtandes morgon.. en otrolig smärta.. inte haft denna smärta sedan jag kom hem från sjukhuset! Helt jävla otroligt, så gråtit har jag gjort inprencip hela morgonen.. men Andreas är iaf hemma, på gott och ont!
 
Andreas har knappt sovit inatt, har jätte ont i knäet och mår illa, trött och allmänt dålig.. fick tag på Stefan nyss så nu är dom på väg till läkaren med Andreas! Vad kan detta vara? Allt illamående och trötthet och sjukkänslan kan vara sista twinrixsprutan som han tog härromdagen.. men knäet, de vet vi inte.. hoppas hoppas hoppas det ordnar sig så att vi kommer iväg i helgen.. annars vet jag inte vad vi gör! Suck!
 
Gillar inte att se min älskade ha ont, särskilt inte när jag själv inte kan göra något! Han har fått hoppa runt här på min kryckor.. fick även ta dom till läkaren nu, så just nu är jag fasst i rullstolen typ.. men har ändå så ont så klarar inget annat.. försöker undvika det snabbvärkande morfinet, har istället ökat morfindosen (långtidsvärkande) på morronen och källen till tre tabletter istället för två, men de är 1½ timme sedan och har fortfarande inte hjälpt, så snart ger jag upp och tar en snabbvärkande morfin iaf!
 
Ringt ortopedmottagningen idag också och bett om mer medecin utskrivet! Ska ringa i eftermiddag igen och se så att läkaren skickat in recept! Vill ju inte att smärtlindringen ska ta slut nu alla helgdagar som är på ingång!
 
Hoppas det går bra för min älskling nu, jag tycker inte om att se honom ha så ont..
 
Jag är jätte orolig idag, gråter för allting, känner mig otroligt konstig, frusen, svettas och förvirrad! Dagarna bara flyter samman.. otäckt!
 
Nu ska jag se klart stalkers som jag började se på igår kväll!
 
Kram kram från det handikappade hemmet!
 

Ny rullstol!

Publicerad 2012-12-19 14:39:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Mindre, smidigare och jag kan köra SJÄLV! Tar mig runt jätte lätt i lägenheten nu! Kan till och med ha benstödet kvar och ända vända runt! Kanon!
 
Enda negativa är att den är blå och inte lila som den andra ;) Haha.. illa tycker jag :D Skrattar!
 
Dock har jag gjort bort mig, tur han inte såg mig när jag hade stängt dörren! Det blev lite blött i hallen pga snö osv och så sa han innan han gick att jag fick akta nu så jag inte halkar.. nej nej säger jag, det är ingen fara! Jag hoppar och låser dörren och tror ni inte jag halkar med kryckan sen?! och stampar ner rakt på den opererade foten.. aaaj, tur att jag inte ramlade iaf!
 
Nu ska jag se stalkers tänkte jag.. tagit morfin också, sån jävla värk.. så nu är det vila som gäller en stund!
 
Kram på er!
 

Fix och Trix!

Publicerad 2012-12-19 13:11:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Börjat packa.. dvs lägga fram kläder som ska med till gävle!
 
Tid tar det, men samtidigt så får man ju dagen till att gå då ;)  Jag får mer och mer förståelse för pensionärerna som säger att allt tar så himla mycket längre tid att göra nu! Dessutom så är det mycket man ska tänka på att ha med, som tex kudde till rullstolen, kudde till att ha foten i högläge osv, det är sånt som lätt glöms bort, krävs ju en hel del saker nu!
 
Ikväll ska vi ut och testa bilen, se om Andreas fått tag på nån bräda och något att bygga upp för högläge i bilen.. som sagt det är lite trix och fix med det hela..  men ska bli skönt att komma ut lite också ikväll och att veta att det är färdigt inför bilresan på fredag skulle underlätta en hel del i mitt huvuvd som det springer väldigt många ekorrar i sina hjul inne i.. (mkt tankar och funderingar och oro)..
 
Nu ska dom väl komma med rullstol om en stund här.. tror det kommer att underlätta en hel del! Iaf så hoppas jag verkligen på det.. !!! Bara att kunna rulla sig fram med hjälp av armarna istället för att putta med friska benet och dra mig mellan väggarna, kommer underlätta för värken också hoppas jag, eftersom jag nu om jag ska ta mig frammåt måste ta bort benstödet helt och luta mig väldigt mycket frammåt, sen behöver jag förhoppningsvis bara ta av stödet om jag ska vända rullstolen eller så eftersom det är lite trångt här mellan väggarna! ;)
 
Kanske låter som jag använder stolen mycket istället för att hoppa på mina kryckor och betastöd.. men är det så, att jag är för yr (som jag ofta är nu) och om jag ska ta med mig saker osv så går inte det med kryckorna.. och betastödet har jag bara inne på toa som hjälpmedel nu! Så visst blir det en del rullstol när jag donar här hemma, men ska jag bara förflytta mig eller gå in på toa eller sovrummet och så, då använder jag mig av kryckorna och hoppar mellan! Så en hel del hoppande blir det..
 
Nu ska jag fortsätta att vika tvätt! Vardagsysslorna kan man inte strunta i bara för att man är lite handikappad!
 

En underbar men högljud eftermiddag!

Publicerad 2012-12-19 11:31:00 i Barn i min närhet som betyder mycket för mig!

 
Igår kom ju Malin, Jocke, Melwin och Mollie på besök.. himlans trevligt och högljudt :P Men det var mysigt, så härligt att se barnen springa omkring och leka.. och att se Malin och Jocke glada! Me like!
 
Jag gjorde misstaget och la fram julklapparna och Mollies present! Illa, jag om någon borde veta att Melwin inte kan hålla sig, utan tjatar tills han får öppna allt! Nästa gång får jag gömma dom tills dom ska öppnas.. ska bara komma ihåg det också ;) Samtidigt är jag ju den som vill att det ska kunna ligga framme och accepteras att det inte ska öppnas ännu, men Melwin är lite för liten för det ännu, det kommer med åren, men de tänkte ju inte smartskallen Therese på!
 
Melwin frågade mig när han kom: "Du, Te-ees, varför får jag så mycket pressenter av dig?" Gulliga unge! "För att du är så snäll och söt" svarade jag.. mysiga barn!
 
Paketen öppnades och Melwin blev super glad.. han fick en bil till av cars i lego, som han fick när han fyllde år.. nu önskar han sig massor av sånna, för han har ju bara tre av alla som finns! Jag sa att han får önska sig sånt när han fyller år eller om det är något annat speciellt, de värsta är att det är ju typ 11månader kvar tills han fyller år ;) Han fick ett pussel i cars också som han skulle pussla när han kom hem, Mollie och han fick även en jul-cd-skiva med musse och hans vänner!
 
Mollie öppnade också sitt paket, för första gången slet Mollie av pappret, det var kul att se :D Hon var väldigt glad till en början, men när dockan (Skrållan) började prata med henne så blev hon lite rädd först, sen började hon prata med dockan också, de såg lite kul ut! Dock är hon lite liten för dockan ännu, Skrållan är lite tung för söta Mollie, men Melwin tyckte hon var jätte kul och sprang runt och lekte med henne, han var pappa och Mollie var mamma, punkt slut! ;) Härliga ungar!
 
Inget kalas utan kras säger man ju, och ja, kras sa det verkligen då Mollie ute i hallen råkade riva vår stooooora vas med massor av julkulor i.. antar att hon skulle ha en kula och fick tag i vasen.. pang, sade, sade, sade, sade... Melwin tyckte dock inte det var kalas utan tårta, men det hade jag ju inte kunnat baka någon!
 
Dessa små meningar som kommer ur barns mun är så söta och roliga ibland..
 
"Te-ees, vad har du gjort med ditt ben, varför ser det ut så?" .. jag försökte förklara att jag hade opererat benet för jag har haft så ont i det, han vet att jag haft ont i foten då och då nämligen.. då svarar Malin utifrån vardagsrummet, dom har skärt i hennes fot" haha.. jag som försökte vara lite finkänslig ;) Skrattar.. Underbart!
 
Melwin kom fram till mig i rullstolen: "Du, det är jätte roliga paket jag får av dig, Tack!" sånt bara värmer hjärtat något otroligt!
 
Melwin ville kolla på film, han visste att jag hade barnfilmer sa han, dom lär sig snabbt.. men jag och pappa Jocke tyckte inte det skulle bli någon film idag.. då säger Melwin lite sött: "Men Te-ees imorgon när jag kommer hit, då kan du och jag titta på film".. sötis, han säger alltid att vi ska ses i morgon igen! Alltid när vi träffas så börjar han prata om vad vi ska göra nästa gång vi träffas och att han ska komma hem till oss eller att vi ska komma till honom!
 
Roligt är det också att han verkligen lägger märke till vad han fått också, som igår tex så sa han att när jag kommer hem till honom och leker så får jag hjälpa honom att bygga ihop den andra cars-bilen som han fick sist, för det kunde inte pappa.. problemet var nog att han själv hade tagit isär den och inte fått ihop den igen ;) Samma sak när han dricker ur en mugg hemma som han fått av mig då säger han till mig att den har han fårr av mig och att han då även fick tallrik och godis! Kul att han kommer ihåg!
 
Innan dom gick hem så stack Melwin fram huvudet utifrån trapphuset och sa igen: "Vilka roliga paket jag får! Tack, vi ses en annan dag" Mysiga kille!
 
Mollie var rädd för mig ibörjan igår, men tror jag det, när jag kommer hoppandes med en stor vit klump på benet och sen kommer med en stor rullstl också, det var lite otäckt men efter en stund förstod hon nog att det var gamla vanliga gudmor så då var hon inte rädd längre utan ville gärna vara hos mig när hon inte ville busa!
 
Skulle kunna skriva hur mycket som helst! Hade en fantastisk eftermiddag! Både Andreas och jag var helt slut efteråt.. man är ju inte van vid allt detta liv..men ändå uppskattar vi det nåt enormt!
 
Som ni vet och märker så älskar jag dessa barn otrligt mycket, precis som jag älskar deras föräldrar! Det ska ni veta!
 
Nu får det räcka med skrivande i detta inlägg.. bjuder på en bild på barnen och Skrållan istället! Tyvärr blev de inga jätte bra bilder igår :( Men det blev ju lite bilder iaf, även att kvaliten blev dålig! Önskar mig verkligen en kamera!

Mycket fixande och plockande!

Publicerad 2012-12-18 14:12:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Plockat och fått iordning en hel del! Känner mig rätt så duktig faktisk! Men nu ligger jag i sängen för att vila mig lite innan det sista ska fixas och gästerna kommer ;)

Andreas har självklart fått jätte mycket på jobbet, så vet inte om och hur länge han måste jobba.. Så middagen blir inställd och istället blir det fika och massa julgodis <3

Lite yatzy nu på mobilen medans jag vilar! Perfekt!

1-års-fin!

Publicerad 2012-12-18 11:47:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

 

Är det "kalas" så är det.. då ska man vara lite iordning-fixad!

Puh vilken pers.. bara få på sig lite kläder, smycken, fixa håret liiite och lite smink har tagit mig nästan 1½timme.. men nu har jag fått ut smink och hårsaker och så i hallen, så det blir lättare en annan dag om jag vill fixa mig lite!

 

Nu ligger / halvsitter jag i soffan igen och vilar.. det tar på krafterna mer än man tror!

Idag kör jag på rosa tema, så jag matchar in en flickas 1-års dag och hennes paket ;) Jag och mina färger alltså, men jag kan inte hjälpa det.. det är sån jag är :D Bara att acceptera :P

 

Ska ligga i högläge nu ett tag och sedan fixa lite i köket, se om jag klarar det, i värsta fall får vi ta allt när Andreas kommer hem från jobbet.. maten är nämligen inte förberedd något för ikväll, men lite kan jag nog sitta i rullstolen vid köksbordet och fixa med..

 

Hmmm... kan man bara lyssna på gratis spotify 10 timmar nu eller?.. *fundersam*

Vi hörs senare!

Goda nyheter!

Publicerad 2012-12-18 10:32:00 i Vänner har en stor betydelse!

Familjen Åkesson/Jonsson är friska :D 
 
Det betyder att min älskade guddotter med familj kommer på middag ikväll <3
 
Ska fira Mollies 1-års dag och bara umgås.. MYS på hög nivå! Var så rädd att planerna skulle ändras, me ikke.. UNDERBART!
 
Nu är jag glad! Riktigt lycklig! Äntligen kommer dom och hälsar på igen.. jag Älskar det <3
 
Dessutom ska Mollie få sin fina pressent som jag är så spännd på att ge henne <3 Och Melwin ska förståss få nån liten julklapp ;)
 
 
Nu har jag lite att fixa med då, gäller att sätta igång nu.. allting tar ju timmavis längre tid än vanligt.. men ska börja med att skriva klart julkorten som dom ska få <3
 
Puss på er!

Vilken natt :(

Publicerad 2012-12-18 08:31:59 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

God Morgon!
 
Usch vilken natt jag haft, knappt kunnat sova nånting då de varit värk i benet hela tiden.. morfinet ville inte hjälpa igår kväll och inte heller inatt! Har inte kunnat ligga bekvämt på något sätt så vaknat hur många gånger som helst :( Detta resulterar självklart i att jag nu är mycket trött och har fortfarande ont!
 
Tagit mig en morfin för typ 20minuter sedan, hoppas hoppas att den ger värka nu!!!!
 
Ska se om jag lyckas lägga mig ner i soffan på något någerlunda bekvämt sätt och se julkalendern!
 
Hörs senare!
 

Snart kommer älsklingen hem!

Publicerad 2012-12-17 16:11:00 i Kärlek är vackert!

Och ingen är lyckligare än jag!
 
Saknat honom nåt troligt idag!
 
Nu ska han få slava ;) Nejdå, så elak är jag inte.. men visst behövs han mer till hjälp nu än vanligt, men tror jag är rätt snäll och fixar rätt mycket själv iaf!
 
Han berömmer mig iaf ofta och säger att jag är så duktig <3
 
Älskar min pojk över allt annat ska ni veta!
 
 

Veckans matsedel!

Publicerad 2012-12-17 13:06:00 i Veckans matsedel!

Eftersom jag inte kan klättra upp och skriva matsedeln på tavlan så får det bli såhär istället :)
 
 
Måndag: Majskyckling med ris och currysås, kokt sparris
Tisdag: Quasidias med tomatsalsa, tzatsiki och vitkålssallad
Onsdag: Club-Sandwitch med friterad potatis
Torsdag: Stekt lax med citron-glaze täcke, kokt potatis, saffrans-och-spenat-sås
 
 
Det ble en kort matsedel! på fredag börjar ju vår resa mot gävle där julen ska firas <3
Ha en bra vecka!

Detta med att flytta grejjer är ju ett helt företag!

Publicerad 2012-12-17 10:22:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Önskar så att jag hade min hjälpande hand hemma.. min älskling, han som gör allt för att jag ska ha det så bra som möjligt!
 
Morgonen började med yrsel och jag var tvungen att skynda mig till toa, hoppade ut till rullstolen och tog sedan den i hallen för att komma till toa.. nästan framme så kommer jag på att kryckorna måste jag ha för att hoppa in på toaletten, bara att backa tillbaka igen och ta med kryckorna!
 
Hoppar in i soffan, kommer på att jag glömde mobilen i hallen och astmasprayet tappade jag så att det åkte under soffan.. sket i det och satt kvar en stund tills mobilen ringer.. helvete den ligger ju i hallen tänker jag..
 
Slänger mig upp i rullstolen och rullar ut i hallen.. självklart hinner jag inte svara.. men de var Andreas sóm ringde.. förlåt Älskling, ska inte skrämma dig sådär! Jag hade visst råkat ringa upp honom förrut så därför ringde han upp mig men jag svarade inte.. jag skulle blivit orolig jag med! Men nu vet han att jag mår fint!
 
Samtidigt när jag ändå var uppe i rullstolen så rullade jag (och hoppade) in i sovrummet, tog på mig lite kläder, iaf allt utan långbyxor, dom får åka på om en stund.. hämtade även en flaska dricka så jag kunde ta mina tabletter plus att jag fick ju hämta ett nytt astmaspray!
 
NU sitter jag i soffan igen.. helt slut, har iaf fått i mig mina tabletter nu så snart ska det nog kännas bättre igen.. Andreas fick ge mig morfin när han åkte till jobbet..
 
Foten är svullen, var blåaktig igår, idag på morronen gulaktig..
 
Nu ringer svärmor..
 
Tebax igen.. vart var vi? Hmm.. jo foten var gulaktig idag och det gjorde såklart Andreas nervös när han lämnade mig och åkte till jobbet, men nu tycker jag den ser ganska så normal ut, men tjock! Konstigt det börjar svullna först nu och inte på sjukhuset dom första dagarna.. hmm!
 
Nehe nu blir det vila här till julkalendern tänkte jag, tabletterna gör mig trött!
 
 

GoKväll kära vänner!

Publicerad 2012-12-16 22:39:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Gokväll Gokväll!
 
Sitter här i min rullstol, blev för ont att sitta i soffan..
 
Ska snart bege oss till sängen som börjar ropa lite tyst på oss ;) Men först ska Andreas spela klart sin FIFA match och göra matlåda, jag ska ta min spruta och sen ska vi göra oss redo för vår härliga säng :D
 
Det gick kanon att vara hemma själv förrut.. kom på en ny idé som hjälpte mig att klara toan bättre.. allt har sina lösningar, även om det känns väääldigt krånligt att vara såhär beroende av hjälpmedel och hjälp överhuvetaget.. att behöva tänka igenom allt man vill göra och mycket av det kan jag inte ens lösa.. men man får förbereda så gott som det går..
 
Jag hoppas att arbetsterapeuten ringer i morgon, så jag kanske kan få mig en ny rullstol.. allt skulle underlätta väldigt mycket då.. trodde ju inte jag skulle behöva ha rullstol inomhus, men tro mig, det MÅSTE jag.. Jag kan vila på stolar, på en bänk i hallen, sitta i soffan, sitta på en köksstol tänkte jag.. men näe, det funkar inte, eftersom benet måste vara högt hela tiden inprencip förrutom när jag hoppar på mina kryckor eller med min "bock" (betastödet) eller sitter på toaletten.. men sitta vid ett matbord på en stol och äta går inte.. så ja.. en rullstol som jag kan ta mig fram själv med skulle underlätta, just nu så måste jag inprencip be om hjälp för att förflyttas med stolen.. lärt mig lite nu att dra mig fram med hjälp av kryckorna eller väggarna, men så går ju inte att hålla på.. når ju inte ner till golvet så att jag kan ta fart heller utan att böja mig frammåt och då gör de väldigt ont i opererade foten..
 
Imorgon blir det en heldag ensam.. men det fixar jag.. jag är ju envis ;) Med envishet kommer man långt som jag sa till sköterskorna på sjukhuset.. men nu kan även Andreas hålla med dom om att jag ibland är alledes för envis när det gäller att ta mina smärtlindrande..
 
Hade så galet ont i benet och foten ikväll när vi kollade på film.. det var så jag knappt kunde sitta eller viste vad jag skulle göra, ändå var jag osäker på om jag skulle ta tablett eller inte.. men JO, klart jag tog tablett.. men måste lära mig att ta morfinet innan det blir den där smärtan, men fram till den hemska smärtan så är jag envis!
 
Nu blidde det ett långt inlägg och klockan springer, ska försöka ta mig in i sovrummet och ta min spruta sen in i badrummet och göra mig iordning inför natten! Ett helt gympapass vill jag lova!
 
Natti Natti

Allt är en prövning!

Publicerad 2012-12-16 14:43:15 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Andreas åkte iväg och behövde handla lite inför middagen idag, imorgon och på tisdag!
 
Är alltså för första gången helt ensam.. känns konstigt.. det värsta är att jag måste ta mig på toaletten nu känner jag.. det gillas INTE.. hållt på att ra,la omkull flera gånger där inne nu.. tappar balansen så himla lätt. ska nog testa ta becken in där igen nu, lite svårt för höga tröskeln.. men det måste ju gå?!
 
jag testar igen helt enkelt...
 

Tuff natt, men jag har härdat ut :D

Publicerad 2012-12-15 07:47:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Tuff natt , men har härdat ut utan pumpen, även om det varit svårt,

Har stått ut med hjälp av en morfintablett vid tre och en vid sju..

Lutar åt hemgång idag, det vore ju helt fantastiskt! Även om jag har mer ont nu när typ det mest av bedövningen släppt, så har jag ju mina mediciner som hjälper mig!

Tabletten vid sju har nu gett värkan.. Nätter och morgnar är värst, när man ligger still och sovit.. Nu känner jag även av smärta längst med såret på vaden, de har jag inte känner något alls av förrut, illa!

Men nu ska det väl bara bli bättre?! Man mår ju bättre bara av att få komma hem från detta ställe!

Mina hjälpmedel är på plats, bara jag som ska komma på plats också!

Pappa, svärmor och älskling kommer snart på besök!

Publicerad 2012-12-14 17:59:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Weeii vad trevligt det ska bli :) och som ett plus i kanten kör dom förbi pizzerian på vägen och köper mat! Smaskens! För mig blir det en inbakad räksallad! Mumms!

Min pump är avstängd nu och har varit i typ 2 o halv timme! Funkar bra men börjar kännas! Har fått ta en morfintablett men annars har det funkat ok!

Snart ska vi gå ut och möta upp min älskade pappa  <3
Jag ser verkligen fram emot gooood mat! Även om jag börjat må illa av allt morfin nu!

Natten gick bra!

Publicerad 2012-12-14 09:48:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Vaknade en gång inatt och hade jätte ont, fick morfin och sen somnade jag om igen och vaknade sedan på morgonen! Hur skönt som helst!

Jag har ont, men jag står ut!

 

Dom har sänkt pumpen och det funkar ok, vi får se hur dagen blir, börjar få ont nu.. Men har hållt på här nu.. Har till och med tagit lite brunkräm i ansiktet och plattat håret och fått på mig egna kläder! Bara av det blir man ju piggare!

Vad mycket en liten tablett kan göra!!

Publicerad 2012-12-13 16:58:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Shit vilken betydelse en morfin tablett kan göra!

Hade jätte ont här för en stund sen igen och fick en tablett, nu har det lättat jätte mycket och jag kan helt plötsligt röra tårna igen :)

Smärtan försvinner ju inte, men den blir sååå mycket bättre :) så skön känsla när den värsta intensiva smärtan flyger iväg!

Nu ska jag ligga här i högläge ett tag, sen ska jag försöka orka ta mig upp lite!

Läkaren var här!

Publicerad 2012-12-13 13:02:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Läkaren var här för en stund sedan, han tyckte jag såg mycket sämre ut än igår och tror inte jag kan åka hem i morgon som tänkt utan tidigast lördag eller söndag :(

Han sa att jag skulle ägna dagen åt att försöka vila och sova ikapp det jag förlorat inatt!

Det är jätte bra att dom inte bara sparkar ut mig såklart, men samtidigt vill jag ju bara heeeeeem!

Kan inte smärtan bara försvinna och sen mår jag bra igen?!

Får ta en dag i taget...

Omgipsad!

Publicerad 2012-12-13 10:42:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Nu är jag omgipsad, gjorde väldigt ont och självklart la min besövningspump av också!

Men nu mår jag bättre för nu har morfin tabletterna värkat! men maskinen piper för fullt.. Så nu är jag fasst i sängen för maskinen måste laddas! Den varnar för allting just nu!

Fick iaf ett lite smidigare gips! Skönt! Förhoppningsvis får jag över några byxor nu!

Trööööött!

Publicerad 2012-12-13 08:49:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Ursäkta min dåliga stavning! Kan ej gå in från mobilen och redigera, så kommer sätta mig med det när jag kommer hem!

Idag är jag riktigt trött, vaknat många gånger och haft så ont så jag bara gråtit och gråtit, nästan skrikigt mellanåt av smärtan!

Tur att dom är så snälla och hjälper mig med smärtlindring så jag fått sova lite då och då mellan smärtan!

Just nu känns det okey i foten! Har ju fått mina långtidsvärkande morfin på morgonen och nu har jag även fått morfin tablett på dubbel styrka än förrut, så hoppas det ska hålla i sig en stund nu!

Är så trött så jag somnar titt som tätt, är inte mig själv alls idag, förstod inte inatt vart jag var, trodde jag hade flyttat, riktigt otäckt innan jag kände igen mig igen!

Idag ska jag omgipsas! Ofta kan det kännas bättre efter det sa sköterskan nu, för det kan ligga torkat blod och sånt i gipset nu som irriterar och gör ont!

Skulle sänka ner pumpen idag, men sköterskorna vill först se vad läkaren säger eftersom natten varit som den varit!

Sjukgymnasten skulle komma idag igen också och visa lite övningar och sånt.. Får se vad hon har för besked om rullstolen!

De blev ett lång inlägg! Vi hörs senare! Nu ska jag vila medans tabletterna värkar! Mamma sover och snarkar, hon har ju inte heller fått sova tack vare allt mitt gråtande :/

Kram på er sålänge!

Fantastisk sköterska!

Publicerad 2012-12-12 18:07:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Är en sköterska här som är helt fantastisk, jag lyckades inte äta mer än morötter och lite deg av maten!

Inte bra tyckte hon, så skulle försöka med näringsdryck för jag Måste ha i mig proteiner, men det gick ju som förväntat, jag började spy som fan och fick upp allt jag hade i magen..

Sen kom hon och undrade om jag äter kasella, hmm det visste jag inte riktigt, inget man bara brukar äta sådär juh!

Hon gick iaf iväg och gjorde en smoothie till mig och kom in och serverade i fint vinglas!

Det var riiiiktigt gott!! Underbart!!

Men bara tanken, att anstränga sig så pass mycket! Har gillat henne ända sedan början! Och hon visar sig ju inte bli sämre!

Alla här är väldigt omtänksamma!

Bakslag!

Publicerad 2012-12-12 15:24:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Arbetsterapeuten var här och kollade, tyckte jag var duktig på förflyttning men har fått fel rullstol tycker dom, för jag kommer att behöva rullstolen även inne och denna kan jag inte köra själv med och inte heller sätta ner andra benet och hasa mig fram eftersom rullstolen är alledes för hög för lilla mig.. Så det ska dom ringa och fixa med!

Sen åkte jag ner på röntgen och fick jätte ont, började gråta av smärtan och när jag var tillbaka till avdelningen så var det bara att åka direkt i säng och dom fick komma och ge mig stor dos morfin intravenöst (rakt in i blodet)..

Bakslag, trodde jag skulle klara mig utan dom där doserna nu! De värsta är att den inte ens hjälpt fullt ut, så har fortfarande mkt mer ont nu än jag haft på hela dagen :'(

Precis kunnat trycka på bedövnings-pumpen också, så hoppas kombinationen hjälper snart!

Nu blir det vila!

Röntgen!

Publicerad 2012-12-12 12:39:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Ska tydligen ner på röntgen vid kvart över två sen!

Börjar få riktigt ont igen.. Får nog se till att ringa på klockan snart, men jag hatar att göra det :(

Skrivit en hel del julkort nu, men nu tänkte jag vila en stund innan jag vill ut och testa min rullstol!

Saknar mitt eller ja VÅRT hem!!!

Min vän!

Publicerad 2012-12-12 11:44:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Bedövningsknappen! Så skönt att tycka och känna att en viss del av smärtan bedövas, även om den inte hjälper riktigt så mycket som den borde!

Men tänk om jag inte hade varit bedövad hela tiden, hur ont hade jag haft då tro??

Lite ångest för när den ska ut, ingen kan ju veta hur ont jag kommer att ha då..

Infrågasättningarna!

Publicerad 2012-12-12 09:30:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Glömde ju skriva vad jag menade med ifrågasättningarna i min förra rubrik!

Nämligen att många, nästan alla frågar om bedövningspumpen hjälper överhuvudtaget och ja, det gör den.. Men inte riktigt i den grad hela tiden så att jag står ut!

Hoppas smärtan lägger sig snart! Den är Inge rolig!

Jag får beröm OCH ifrågasättningar!

Publicerad 2012-12-12 09:26:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Precis fått i mig lite frukost och extra morfinspruta!

Klarat mig relativt bra inatt, fick morfin innan jag somnade vid tolv snåret sen tog jag extra bedövning under natten och klarade mig på det fram tills fem då jag fick hjälp på toa, ny morfinspruta och penicillin!

Jag får mycket beröm dom gångerna jag förflyttat mig och ska på toa, både på uppvaket och här på avdelningen!Dom trodde att de skulle vara mycket svårt för mig eftersom jag är så pass smärtpåverkad och fullproppad med morfin, men det behövs bara en personal till hjälp vid förflyttning :D skönt!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, troligen väldigt lite! Någon som har vägarna förbi?!

Ska byta påse i pumpen snart, den är nästa slut redan eftersom jag får trycka direkt då de gått en timme! Plus att dosen ska höjas idag!

Jag har långtidsvärkande morfin tabletter som jag står på och ska ha ett tag framöver, men nu pratade sköterskan om att kanske ge mig snabbvärkande morfin i tablettform också, vi får se.. Antar det kommer någon rond här snart!

Vilken smärta!

Publicerad 2012-12-11 22:02:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Hej hej!

 

Nu är jag äntligen tillbaka på avdelningen efter mååånga timmar på uppvaket!

 

Haft väldigt svårt att få mig smärtlindrad, men nu mår jag OK men dom har fått ge mig morfin in i blodet ca var tjugonde minut fram tills nu, så de var på tal att sätta in en till bedövnings blockad till.. men jag var ej så villig till det så vi testar utan!

 

Får trycka på min pump med bedövning så fort den laddats med nytt för att stå ut! Men annars är jag någerlunda pigg!

 

Operationen i sig har gått bra! Allt gick som planerat förrutom att en muskel var så stor så som har fått skära av en bit av den!

 

Stora kramar!

Ge mig styrka!

Publicerad 2012-12-11 09:51:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Ge mig styrka att orka detta och att jag inte ska ha alledes för ont när jag vaknar!

Dom har iaf satt in dubbeldos morfin mot vad sköterskorna vart med om förut, plus bedövningspumpen, så får hoppas på det bästa!

Oron över att sätta in bedövningspumpen är väl det som oroar mest nu!

Nu ska jag in i duschen och mysa med dom där härliga svamparna och schampot! NOT!

Puss

Operationstid!

Publicerad 2012-12-11 09:41:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Nu har dom sagt att operationen blir ca halv ett.. Men man vet ju aldrig och det kan ju slå på både plus och minus-tid, så vi får se!

Har äntligen fått panodil iaf.. Fyra stycken.. Så nu börjar huvudvärken släppa lite iaf så blir snart att hoppa in i duschen, så att jag är färdig inför operationen sen :'(

Oro oro oro.. Vill hem nuuuuuu!

Att frysa..

Publicerad 2012-12-11 08:16:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Fy så otäckt det är att ligga och frysa hela tiden, ändå har jag fått ett extra täcke av nattpersonalen igår kväll :/

Usch jag undrar när det blir op idag!
 
Trött och en fruktansvärd huvudvärk! Får ju inte ta mina mediciner idag, inte dricka, inte äta :( får se när dom kommer med medicinerna, ska få morfin nu på morgonen redan sa dom.. Hmm

Ne nu måste mobilen laddas!

Kram på er!

Klara besked!

Publicerad 2012-12-10 17:35:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Nu var vi fått klara besked på att mamma får sova kvar på sjukhuset, dom ska till och med sätta in en säng på mitt rum!


Skulle haft anhörigrummet som är bokat för henne imorgon men med tanke på snö-vädret så behövde en sköterska ha de inatt och för mig är det BARA possessivt!

Nu känns den biten lite lättare iaf!

Nervöst!

Publicerad 2012-12-10 13:38:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Hej på er.. jag lever ;)
 
Har inte haft tid att sitta vid datorn bara och bloggen på mobilen vill inte fungera, TYPISKT nu när jag ska ligga på sjukhuset.. men men, får uppdatera facebook desto mer och uppdatera boggen när jag är hemma igen.. om jag inte har tur och det börjar fungera vill säga..
 
Har precis packat klart min väska, ska snart åka.. trött och slut efter en heldag på ullared igår och lite sömn inatt pga oro!
 
Detta känns inte lätt, det känns inte bra.. men jag HOPPAS att det ska gå bra på sjukhuset.. NERVÖST!
 
Nu ska jag fixa med några sista saker innan mamma och jag beger oss!
 
Vi hörs när vi hörs!
 
Kram
 
 

Vakna i tårar!

Publicerad 2012-12-08 07:13:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Ytterliggare en morgon har kommit, det är redan lördag och det känns att det börjar dra ihop sig.. min sömn är fan inte vad den borde, jag borde sova massa nu och ladda inför OP.. men näe, sova är svårt när man bara drömmer! Snälla ge mig sömn!
 
Andreas ligger där inne och sussar sött.. själv sitter jag i soffan med tårar på mina kinder.. varför varför varför? Allt jag vill är att sova och bara vara lycklig!
 
Jag vill inte hela tiden oroa mig för operationen, drömma mardrömmar om operationen, drömma om sjukhuset, drömma om massa konstiga saker.. jag ber bara om att få sova normalt!
 
Bilen gick igång igår, felet var en propp i bensinen som Andreas misstänkte... så den gick igång igår kväll efter lite Andreas-magi ;) Så vi får hoppas att den går igång idag utan problem!
 
Idag ska vi få ut saker här innefrån till förrådet och lite sånt.. sen började vi snacka om att åka till Kosta.. vi får se vad vi känner för idag, men chansen finns att vi gör det... allt för att inte tänka och för att komma från tankarna en stund..
 
Hade en riiktigt nice kväll igår iaf.. Plump, god mat och utfrågning ;) Det är grejjer det :D Inte kom jag sist en ända gång heller..
 
Det ar skönt att skriva lite och få stop på tårarna, ska försöka lägga mig i sängen igen och krama lite diskret på min pojk och hoppas att tårarna håller sig borta en stund nu!
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 

Det är ju tur att jag är igenkännd!

Publicerad 2012-12-07 12:23:00 i Här är jag!

Var ju tidig till träningen idag eftersom Leo och Martin fick komma och köra mig!

Ena sjukgymnasten såg att jag satte mig i väntrummet så efter knappt fem minuter så kom min sjukgymnast ut och undrade om jag längtade till badet! Jag berättade som det var och hon sa att jag fick komma in redan då på de andras tid, tjugo minuter innan mitt pass! Snällt av dom, så idag blev det lång träning :D

Sitter just nu och väntar på Andreas som ska komma och hämta mig med jobb-bilen och köra mig hem! Tack älskling!

Och Eriksson räddar bowlingen ikväll, han kom från jobb i tid och kan därför följa med och bowla, alltså har vi skjuss så han hämtar mig hemma och sen hämtar vi Andreas på jobbet! Tack Eriksson, nu får jag bowla iaf, en troligen sista gång på länge! Tack tack tack!

Nu kommer väl snart min älskling och jag ska hem och baka tror jag ;)

Jävla bil helvete!

Publicerad 2012-12-07 10:42:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Suck, tror ni bilen startar idag?! Näe juste.. Helt jävla död! Nu lär de inte bli mycket gjort idag.. De vill säga att jag har en massa att ordna med på måndag innan jag ska läggas in :(

Helvete!

Andreas var iaf gullig och fixade en arbetskamrat som kunde köra mig i deras lastbil till sjukhuset! Inte alla som åkt lastbil hit inte ;) sen kommer Andreas och hämtar mig med jobb-bil vid halv ett och kör mig hem! Allt för att jag ska kunna träna en sista gång! Tack hjärtat!

Lär inte bli någon bowling idag inte, om vi inte får igång bilen vill säga.. Hoppas hoppas! Han tror det är en propp i bensinen som måste tina upp.. Snälla kyla försvinn så att jag kan fixa det jag ska och att vi kan bowla i eftermiddag!!

Jag ber att bilen ska funka när jag kommer hem!!

Bra morgon!

Publicerad 2012-12-07 08:52:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Vaknade av mig själv, Andreas körde själv till jobbet eftersom jag för en gångsskull denna veckan sov så gott! Men nu sitter jag här med en nygräddad smörgås och tänt ljus och ett glas mjölk, tänkte få i mig lite frukost innan det är dax att packa träningsväskan och för sista gången åka och träna i bassängen.. ska bli härligt, inte att det är sista gången, men att komma dit! :)
 
Sen blir det att fixa lite ärenden som måste fixas innan operationen, inhandla lite saker och fixa lite..
 
I eftermiddag är det bowling som gäller :D Weeii.. ska bli grymt kul!
 
Det är väl vad som är planerat för denna dagen, ska ta och baka lite saffransmuffins också tror jag.. om jag hinner! Sen kommer ju Eriksson ikväll också, så då ska jag slå dom i plump! Haha.. lycka till Tess säger jag bara till mig själv.. det brukar ju inte sluta med att jag slår dom precis.. meeeen.. huvudsaken är att det är kul.. eller hur? ;)
 
Nu ska jag äta upp min smörgås och titta vidare på nätet en liten stund.. sen tar jag mitt onda huvud och gör mig iordning för träning!
 
Hörs när vi hörs nästa gång! ;)
 

Magen strejkar, kroppen vill inte!

Publicerad 2012-12-06 21:02:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Känns som hela kroppen strejkar på denna operationen, magen bara rinner och gör ont, huvudet spränger, jag fryser som ett asplöv.. nervositet?!
 
Har ingen ork, är så sjukt trött HELA tiden.. ändå gör jag massor på dagarna, mot min trötthet, jag måste för att skingra alla tankar som finns! Det värsta är att när jag går in i extrarummet nu så bara ser jag alla saker och magen kör igång igen..
 
Inre stress?! Kanske..
 
Imorgon ska vi iaf bowla :D Ska bli himlans trevligt :D Man får se fram emot sånna saker.. kanske sista gången på väääldigt länge? :(
 
Ser även fram emot näst nästa vecka då Malin, Jocke och barnen kommer och jag ska få fira Mollies 1års dag och hon ska få sitt stora paket ;)
 
Förövrigt så gick de bra idag när han var här med mina hjälpmedel! Fick alla saker jag skulle och jag får ha dom i tre månader, men får självklart ha dom kortare tid eller längre också.. men "kontraktet" går ut om tre månader om de inte behövs förnyas!
 
Sitter här med en kopp glögg, smakade smaskens men saknar madeln.. den vi hade var gammal så det får bli att köpa ny imon!
 
Nu ska jag mysa här lite till, sen får det nog bli sängen tidigt så jag förhoppningsvis får sova lite.. ska köra Andreas till jobbet imon bitti så ska upp tidigt!
 
Natti Natti på er!
 
 

Kola!

Publicerad 2012-12-06 12:20:00 i Mat / Dryck / Deserter / Snacks

Gör sista julgodiset inför jul! Chili-kola som förra året blev en stor poppis när jag gjorde det ;)

Troligen får jag dock göra mer 5minuters- kola innan jul, då Andreas gääärna vill gå och snatta ur burken om kvällarna ;)

Mollie!

Publicerad 2012-12-05 11:45:00 i Mina gudbarn som har stor betydelse för mig!

Har ju glömt att lägga upp korten på min alledes uderbara guddotter härromdagen när jag var där, la ju bara upp bilderna på Melwin kom jag på nu :)
 
Mollie fick ju också lite paket, men ovanlig ett åring är hon, gillar inte att öppna paketen, bryr sig inte om pappret och inte heller snöret! Annars brukar ju nästan det vara det som barn i den åldern tycker är roligast! Men nej då, Mollie vill ha innehållet ;) hehe
 
Haha.. "varför ska jag sitta här och glo på pressenterna, kan ni öppna dom åt mig" ;)
 
"Där kan ju ni sitta och glo, jag tänker inte öppna!"
 
"Tack för hjälpen gudmor, nu är jag super glad när jag ser att det innehåller kläder!"
 
"Denna var ju snygg, kan jag ta på mig den nu?"
 
Underbara Underbara unge! Hon är för go och hela tiden vill hon vara i famnen.. man myser myyycket när hon kommer hela tiden och sträcker upp armarna mot mig och ska kramas och sitta i knäet!
 
Här har hon en klänning hon fick och ett par tights som hon också fick! Passade kanon! var ju tvungen att testa något på henne såklart, jag hoppas även att dom andra kläderna passade lika bra? :D
 
Gudmor Älskar Dig Mollie <3<3<3
 
 

Gaderoben förberedd för en handikappad Tess!

Publicerad 2012-12-05 11:26:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

 

Japp nu är gaderoben så gott som förberedd för en handikappad Tess! Alla kläder jag använder ofta om det inte är något speciellt har jag lagt in lådorna i lagom höjd och hängt längst ner.. så att jag lätt ska kunna ta fram kläder själv!

 

Det är verkligen mycket som ska tänkas på.. men skönt att ha den saken klar också iaf :) Nu ska jag bara få bort lite skit där inne så att jag kommer in där lätt med kryckor eller betastöd!

 

Känns himla skönt att jag redan hunnit med så mycket idag! Klockan är bara halv tolv och jag har redan hunnit baka kola, rocky road, julpyntat och städat klart hela sovrummet, tvättat en del, fixat i köket.. så ja, här går det undan! Ska alledes strax fortsätta, men kände att jag behövde två minuters vila och sitta på mitt arsel ;) hehe

 

Kram på er!

Godmorgon!

Publicerad 2012-12-05 08:15:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Här står jag och smälter cloetta-tomtar för fullt ;) Försöker mig på att göra fudge, inte vilken fudge som helst, tomtefudge :) Får se hur detta blir.. hehe.. aldrig ens hört talas om det förrut.. så vi får se hur det blir :D
 
Idag sov jag verkligen tills jag vaknade.. underbart! Har inte ens hört att Andreas gick till jobbet! OVANLIGT!.. men ändå vaknade jag typ halv åtta! Hehe, men det är ändå skönt att ha vaknat av sig själv och inte någon klocka!
 
Idag som ni vet så står det änu mer julpyssel på min lista ;) Och få iordning så alla hjälpmedel kommer att få plats här i morgon! :/
 
Ska röra lite i fudgen och bryta choklad.. hörs senare!

Jag har brölopp i min mun!

Publicerad 2012-12-04 19:37:30 i Mat / Dryck / Deserter / Snacks

Rykande färsk lussekatt med iskall mjölk.. mumms, det gifter sig!
 
Gud vad goda dom blev! Underbart! Andreas har redan klämt i sig två stycken och vi som ska äta middag snart ;)
 
Längtar till morgondagen så jag har lite ny energi till att fixa här hemma och så står rocky-road på att-göra-listan tror jag :D
 
Ah, som sagt.. katterna blev fantastiska, dock lite stora i min smak! Bättre med små och kunna att två.. men det är min mening det ;)
 

Äntligen sitter jag på mitt arsel ;)

Publicerad 2012-12-04 19:13:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Puh, så skönt.. sitta ner en stund.. hållt på hela dagen, som ni kanske märkt ;) Nu har vi precis ställt in första plåten med lussekatter i ugnen.. och medans det jäst så har jag klippt min Ante-boy <3
 
Arbetsterrapeften ringde förrut.. han kommer hit på torsdag förmiddag med alla hjälpmedel.. han beställde en rullstol till mig idag.. så vi får väl se hur det kommer se ut här på torsdag.. jobbmiljö ungefär :(
 
Nu var första plåten klar, lussekatterna blev stora hehe..
Snart steka lite strömming och göra potatismos..
 
Har inte ork eller ro att skriva.. därför blir det mest bilder idag ;) Men det är väl roligare det? :P
 
Ska ta och färga Antes hår nu.. Kram på er!
 

Gör om till något eget!

Publicerad 2012-12-04 11:31:00 i Välkommen hem till oss!

Varför ha kvar allt som när man köper det?! Igår när jag var så ledsen så bestämde jag mig för att köpa hem en av dom andra tomtarna som jag blev kär i härromdagen!

Men tyckte den var lite för mycket så kom på att jag ville ha ett ljus på släden, sagt och gjort, nu står den fint i hallen med ett ljus och jag är jätte nöjd :D

Det var bra fram med kniven och börja jobba ;) nallen och säcken kan man kanske använda till något annat fint, även om säcken gick sönder en del, satt klistrad så himla mycket, men de syns inte eftersom de är på undersidan!

Vipps så har jag en egen tomte med släde och ljus <3

 
Jag är nöjd! Blev mer stilrent!

Älskling fick ledigt!

Publicerad 2012-12-04 09:58:00 i Kärlek är vackert!

Andreas fick ledigt hela dagen när jg ska opereras! Skönt!

Som han säger: vad ska han bara yra runt på jobbet för när jag ligger och opereras?!

Mamma slipper sitta orolig ensam medan jag ligger på operationsbordet!

Du är världens finaste pojkvän och svärson älskling!

Det kanske är fler som har missat vad jag ska göra för operation på tisdag?!

Publicerad 2012-12-04 08:32:26 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Tänkte att jag skulle svara på Sylvanas kommentar i ett inlägg istället.. för kanske är det fler som missat vad jag ska göra för operationer på tisdag? Har ni inte det, så behöver ni ju inte läsa detta om ni inte vill ;)
 
Det dom ska börja med är att förflytta hälbenet.. såga av hälbenet för att skruva dit det på ett annat sätt i hälen.. sen ska som förlänga min hälsena.. och känna/gå igenom alla senorna i foten så det inte är något som är slitet eller har någon skada, isåfall kommer dom även att rätt till det..
 
Det är väl i det stora hela vad dom ska göra, som det ser ut nu, detta kan ändras då dom öppnar upp foten på dom olika ställena.. men tanken är att dom ska göra dom saker som jag skrev..
 
Efter OP blir der kryckor ca 6 veckor, sen börjar träningen att försöka börja gå på min fot igen!
 
Det är en stor operation påpekar alla jag träffar som kan något om detta.. dvs narkos, läkare, sjuksköterska, sjukgymnast, undersköterska! Alla säger att det är en stor operation och att den medför en väldig smärta!
 
Pga den otroliga smärta man tydligen får efteråt så ska jag få en slang som går in i benet som hela tiden pumpar in bedövningsmedel och behövs det mer så har man en knapp att trycka på så kommer det mer bedövning! Kommer även få morfintabeltter, panodil, antibiotika, inflammatorisk medecin och morfinsprutor vid behöv!
 
Där hoppas jag du fått svar på din fråga Sylvana! Annars är det bara att fråga mer.. det gäller såklart er alla! Och jag lovar, jag svarar på det jag kan!
 
Kram på er!

seg, så seg!

Publicerad 2012-12-04 08:22:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Gomorron!
 
Seeg idag ja.. det är jag verkligen! Gick upp med Ante vid tjugo över sex, skulle köra honom till jobbet eftersom vi bara har vinterdäck på en av bilarna och jag skulle åka och träna.. men så gick jag på toa och mensen kom.. suck suck suck.. så det blir då ingen träning idag inte.. så Andreas fick ta bilen själv och jag gick och la mig en stund!
 
Nu är jag uppe igen och har nyss ringt aretsterapeften, men hon hade telefontid alla dagar utom idag.. pratade in ett meddelande så får jag se om hon ringer upp, annars får jag ringa henne imon bitti igen!
 
Idag är det julen som står på schemat, ska bara låta värktabletterna värka här sen ska jag sätta igång, börjar med att koka ihop lite kornflakeskakor tror jag :D Ska bli mysigt! Men nu medans jag väntar på taletterna så kanske jag ska ta och slå in paket.. Andreas sista julklapp kom igår och jag hann inte slå in den, så känner att det måste göras idag :D
 
Får se om Jenny kommer förbi på en fika sen, vi skulle höras under dagen för hon skulle in till Kalmar på lite ärenden!
 
Mår väl lite bättre idag, men det är ju det, tankarna finns där hela tiden och håller jag inte igång så känner jag att tårarna vill pressa sig ut igen.. därför ska jag försöka hålla mig sysselsatt så mycket jag orkar idag!
 
Kram Kram
 

Det känns riktigt riktigt jobbigt nu!

Publicerad 2012-12-03 15:18:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Hej på er!
 
Jag lever.. har bara haft så otroligt fullt upp i helgen så har inte hunnit uppdatera så mycket!
 
I dag har jag varit på sjukhuset hela förmiddagen, i fyra timmar var jag där.. pratade med undersköterska, sjuksköterska, sjukgymnast, narkosläkare och så var jag på röntgen också..
 
Första hindret var att dom inte fick ut nåt blod.. haha, blev lite kallsvettig hon som skulle sticka, kände verkligen inga kärl i någon av armarna eller händerna, testade att sticka för att chansa men inget blod, försökte med att värma armen med en handske med jätte varmt vatten, men jag blev bara röd och inga kärl ville komma fram .. så det fick den andra sköterskan sköta sen och hon kände inget heller, men hade tur och träffade rätt :) tur att jag vet själv på ett ungefär vart kärlet sitter i min ena arm :P Man har ju lärt sig under alla år med provtagningar!
 
Sen när jag snackade med sköterskan så undrade hon om jag fixat med några hjälpmedel.. näe sa jag, det visste jag inte.. trodde bara jag skulle få ett par kryckor ju.. och möjligen en rullstol OM jag inte orkade hoppa så långt var min tanke.. men nej då.. det som rekomenderar efter operationen är:
*Kryckor
*Rullstol med utfällbart benstöd
*Dusch-stol / pall
*Toa-förhöjning
*Betastöd (bock man går med)
Shit tänkte jag.. det var ju inte lite.. men som hon sa, det är så olika efter operationen, men bättre att ha allt hemma och sen lämna tillbaka istället för att man ska komma på saker man behöver i efterhand och visst.. det är ju en klok tanke.. men.. ska jag handikappsanpassa hela lägenheten eller? Känner mig som en gammal tant eller något.. känns inte kul alls! Men får se vad arbetsterapeften säger om det hela.. men detta var ju iaf rekomendationer från sjukhuset.. vi får se.. ska ringa kommunen imon så får jag höra vad dom säger!
 
Sen pratade vi om det här med blockad första tiden som bedövar benet pga den mkt svåra smärtan man får efter operationen, sköterskan tyckte man borde kunna göra det medans jag är sövd.. men sen kom jag till narkosen och där säger han att man inte gör det undertiden man är sövd.. så började mina tårar tränga sig ut rejält.. dom ska alltså sticka in en nål i benet in med en slang som går ner mot någon nerv som pumpar in bedövningsmedel.. detta medans jag är vaken.. här ligger min panik nu.. och jag känner inte för det, men det kommer behövas säger dom för smärtan kommer vara så svår och det är så stor operation så det måste sättas, särskilt med min bakgrundhistoria.. så.. jag antar det bara är att bita ihop och försöka inte oroa mig för det! Kunde få lugnande så jag nästan somnar till sa han, men det har dom ju sagt hundra gånger vid olika saker men inte somnar jag av sånt ändå :(
 
Paniken griper mig och tårarna bara rinner.. är livrädd, livrädd för att sätta in pumpen, livrädd för att inte vakna igen, lvrädd för all smärta! Men sköterskan var iaf jätte gullig och jag kommer att få morfintabletter, panodil, blockaden, anti-inflammatoriskt, pumpen, plus morfinsprutor vid behov! Kommer även behöva ha morfintabletter när jag åker hem och ett tag därefter..
 
Hur svår är smärtan egentligen? Aldrig brukar dom skicka hem med morfin, redan bestämt innan..
 
Det var jätte skönt med detta besöket att kunna ställa mina frågor och önskningar (bla om eget rum), men samtidigt är jag mycket mer orolig nu, antar jag börjar fatta att det snart är dax!
 
Är riktigt glad att jag tog beslut om att inte jobba denna veckan, jag lär behöva all tid jag kan till att förbereda mig inför nästa vecka.. både med allt praktiska och psykiskt!
 
Men tillsammans ska jag klara detta med familjen och min underbara sambo som kommer stötta till 110%..
 
Näe nu får jag sluta, Tessie blir helt orolig när jag gråter och sitter här med tassen och tar på mig och spinner! Hon känner ju att det är något som inte stämmer hon också!
 
Ska snart åka och hämta Andreas på jobbet så ska vi sticka och bowla lite grann, sen får vi se om vi ska baka lite lussekatter ikväll eller om vi tar det någon annan dag!
 
Kram på er !
 

Såhär känner jag mig idag!

Publicerad 2012-12-01 14:06:00 i Här är jag!

Jao.. Just gjort mig iordning för bowlingen med jobb ikväll, men känner mig inte direkt pigg.. Fast nu blrjar tröttheten gå över i flumm! Hehe arbetskamraterna får nog inget motstånd av mig ikväll om jag inte får energi från någon hygglig själ ;)

Men som sagt, såhär känner jag mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela