Välkommen!

Bättre dag idag :)

Publicerad 2013-01-31 11:11:44 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Jag sa ju det, kunde inte bli såmre idag iaf.. och mycket riktigt, det känns mycket bättre idag.. särskilt nu efter en dusch och lite tillpiffning så man känner sig bättre på så sätt iaf..
 
Foten är lite bättre den också, kommer väl igång under dagen får vi hoppas :)
 
Förstår ni hur skönt det är att kunna STÄLLA sig i duschen och duscha ensam hemma utan hjälp? underbar känsla, en känsla man annars tar för givet..
 
Hoppas denna energin varar nu.. jag är svintrött men jag har lite energi och jag har viljan idag.. och på viljan kommer man långt.. ska plocka iordning lite här hemma så det är acceptabelt i morgon när det kommer besök.. troligen får vi besök på kvällen sen också av Åke och Frida som vi inte träffat på.. aa, väldigt länge.. kan knappt minnas när det var sist.. hoppas det blir av, ska bli riktigt najs!
 
Ska ringa arbetsterapeuten och höra om vi kan lämna tillbaka delar av mina hjälpmedel.. känner att jag inte behöver dom längre så det står bara och tar plats.. gå-bocken har jag inte använt på länge, toa-stolen kan jag vara utan eftersom jag klarade det hela tiden i skåne så är det inget jag behöver.. likaså duschstolen, nu när jag kan stå kortare stunder så gör jag hellre det i duschen än att trängas med en duschstol att sitta på..
 
Ska försöka att inte anstränga mig alledes för mkt med foten idag fasst den känns bättre, ska självklart träna men ska inte ta ut mig för mycket så det blir fel igen.. ska spara mig till i morgon och helgen, säkrare att gå runt när Andreas är hemma också för den delen.. höll på att hoppa omkull här förrut.. min balans är ju inte super bra och blir jag trött så förlorar jag gärna lite extra balans, som tex nu efter duschen..
 
Tror jag ska gå och knapra i mig lite frukt och panodil innan jag sätter igång, efter dusch och fixande behövs ny energi och vila! Jag förstår dom gamla som behöver vila efter dusch och tycker det är jobbigt.. jag är ju i jämförelse samma situation nu.. man blir helt slagen..
 
Vi hörs senare! Och fram tills dess.. take care!
 

På fredag får jag fin besök!

Publicerad 2013-01-30 16:19:00 i Vänner har en stor betydelse!

Åh vad jag är lycklig för det! inte träffats på två månader typ, alledes för länge! Men på fredag så kommer Caroline och pojkarna på besök! Hoppsa verkligen att det blir av nu så att det inte blir inställt igen..
 
Jag saknar dom nåt otroligt!
 
Caroline, min fina syster.. Lucas, den underbara pojken som direkt kommer rusa till våra fiskar och undra vart Andreas är.. Isac, fantastiska gudson, han har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! Jonna är ju så stor nu så hon går i skolan, så tyvärr kan hon inte följa med denna gången men jag hoppas att jag får träffa henne snart iaf! Och Thomas, han är väl antingen på Lidl eller hemma och städar eller fixar med nåt annat.. det är där vi brukar hitta honom ;)
 
Ja, som sagt.. jag ser fram emot fredag med mysigt sällskap! Är ju inte allt för ofta tyvärr..
 
Jaa.. ni ser ju själva vem som är Lucas favorit <3 dom två och bus.. det är inget att leka med det ;)
 
Isac han är bara så mysig och go!
 
All kärlek till denna familjen! Nästa gång hoppas jag vi kan ses allihopa och skratta och ha kul igen! Vi saknar er!
 
 
 

Kan jag inte få bli frisk?!

Publicerad 2013-01-30 15:54:00 i Tankar och funderingar!

 
Idag är en tung dag, en dag jag bara önskar att få vara frisk, jag kan väl iaf få vara liiite friskare?!
 
Helt utan förvarning så känner jag gråten i halsen, ni vet sån känsla va?! Helt plötsligt kommer det också en tår och trillar ner på kinden..
 
Benet är väl acceptabelt eftersom jag vet att jag inom en snar framtid kommer att kunna gå igen, förhoppningsvis utan värk som jag haft förrut.. men det är lätt att säga eller skriva att jag ska tänka så.. lika lätt är det inte att göra det.. minst baksteg (som idag då värken efter operationen är enorm) så börjar mina tvivel, varför kommer jag  bli bra som alla andra? När jag annars aldrig är som alla andra?!
 
Huvudet har jag mer eller mindre lärt mig att leva med, men vissa dagar som idag så kan jag bara inte acceptera att såna här idiotiska sjukdomar finns!
 
Det finns alltid dom som har det värre och hur illa mår inte dom?! Tänker jag så, så börjar jag bara må dåligt av dom mår dåligt och jaa.. allt blir en ond cirkel.. jag känner mig ond faktiskt!
 
Jag känner knappt att folk bryr sig om mig, jag vet att dom gör det, men jag känner det inte, inte förrens det visas väldigt tydligt! Känner mig som en ond människa utan känslor, förrutom onda känslor så som smärta, agresivitet, irritation osv..
 
Andreas gör ALLT, verkligen ALLT för att få mig på bra humör.. han gör det på sitt lilla sätt genom att skoja med mig som ett litet barn ibland, men ibland är det också det som behövs för att få mig att skratta igenom tårarna!
 
Jag stänger in mig i mig själv känns det som, att visa tårar är absolut inget fult, men det känns som om jag gråter så blir min närhet också ledsna, som dom förståss är inom sig dom också, för dom som står dig nära, dom vet också när du mår som sämst! Ett exempel är igår, jag bara satt i min rullstol och sen kommer Andreas och sätter sig bredvid och frågar om vi ska prata lite, "jag ser att du snart gråter".. och visst jag var ledsen inombords, jag kom på det när han sa det.. men på något sätt slår jag det ifrån mig själv..
 
Idag är hel enkelt en skit dag, fasst idag är jag mest ledsen, inte sådär aggresiv som jag varit senaste vecka, idag känner jag bara sorg och smärta! I morgon hoppas jag på en piggare och gladare dag, då det kommer kännas som att jag går frammåt istället för bakåt!
 
Jag ser fram emot morgondagen, för den kan inte bli värre än idag, endast bättre!
 
 

Stödstrumpa!

Publicerad 2013-01-30 11:37:35 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Det är bra att man tränat så mycket på jobbet att ta på stödstrumpor, så att jag nu klarar det lätt på mig själv! Men fy faaan vad ont det gör att ta på den på en fot som ömmar och värker, inte det lättaste, men måste man så måste man!
 
Strumpan gör ju iaf nytta :D

Fortsättning..

Publicerad 2013-01-30 10:34:37 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Klockan elva skulle Andreas vara på sjukhuset, så vi åkte dit, han släppte av mig vid entren och körde och parkerade bilen borta vid gratisparkeringarna som är en bit från entren.. sen gick vi in och han fick fixat allt med läkaren som han skulle.. sen ni, sen GICK jag igen, från entren bort till bilen.. gud vad jag kämpade, sista meterna var bara smärta.. men envis som en gammal get så bara skulle jag klara det också ;)
 
Sen körde Andreas hem mig och följde med mig upp, jag hamnade pladask i rullstolen, jag var helt slut.. medans Andreas fick åka till jobbet och jobba någon timme innan han kom hem!
 
Han kom hem vid vanlig tid, bytte om lite och så, sen begav vi oss ut igen för att åka bort till MIO och kolla på en fylla.. sagt och gjort.. sen rullade bilen vidare mot Nybro..
 
Jag skulle nämligen vara hos tandläkaren vid 18.00 och laga ett hål, det var inget stort hål så vi bestämde oss för att laga TVÅ.. och jag fixade det galant! Hur stolt blir man inte då? Jag gick därifrån med ett leende på läpparna, dock nästan 2000 kr fattigare..
 
Sen var det äntligen dax att åka hem.. lagade lite mat och fixade lite.. sen blev det sängen tidigt, halv tio nånting, jag var ju helt död efter dagen..
 
Måste ge mig själv lite beröm för att jag var så duktig igår :D Idag känns det dock inte lika kul då jag har träningsvärk precis överallt typ och en fot som värker nåt enormt och ett huvud som dunkar värre än techno-musik!
 
Vad myyycket krafter man tappat, det är helt sanslöst.. men nu börjar resan med att träna upp alla muskler osv..
 
 
Kanske skulle ta på sig lite kläder nu så man iaf kan se lite acceptabel ut ;)
 
Kram på er!
 
 

Igår var det en dag med fulls ös..

Publicerad 2013-01-30 10:25:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Ja, igår var det verkligen fullt upp.. så idag har jag legat i sängen här hela morgonen och tittat på tv och surfat typ! Helt slut och värkbruten i kroppen och huvudet.. foten ska vi inte snacka om, den gör ont idag kan man säga..
 
Vi började morgonen igår med att åka till ortopeden, träffade gips-läkaren som kollade min fot lite och tog beslut om att stödstrumpa skulle testas.. sagt och gjort, han kämpade med att få på den och den passade.. blir de inte bättre så ska jag såklart höra av mig..
 
Sen åkte vi till min sjukgymnast för jag skulle träffa honom vid halv tio, men vi var tidiga och var där strax efter halv nio, så vid strax innan nio fick vi komma in och han kollade på foten, fick alltså slita av den där stödstrumpan igen och sjukgymnasten tyckte den var väldigt svullen och hade lite konstig färg, men ingen fara.. Fick testa lite övningar som jag ska arbeta med hemma, även Andreas fick se ett par övningar som han ska göra med mig, så det var ju bra att han var med :) Sen på med strumpan igen, själv.. men eftersom jag har tekniken från jobbet så gick det utan problem.. Sen GICK vi därifrån, jag fick min första promenad utomhus med kryckor, vad jag kämpade, det var en rätt bra bit till bilen men det gick.. även om jag fick stanna ett par gånger och vila foten och pusta ut..
 
Klockan halv tio var vi klara med allt, då skulle jag ju egentligen varit hos sjukgymnasten.. så.. vad gör vi nu?! Jo.. vi körde mot maxi för att ta en förmiddagsfika, vilket blev en semla och dricka till det..
 
 
 
Skriver mer om en stund..
 
 

Gyllene Tider OCH Iron Maiden!

Publicerad 2013-01-28 13:16:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Yeeh, nu har vi biljetter till Gyllene Tider! Ska bli grymt skoj, detta ser vi fram emot!
 
Så i sommar blir det två konserter, Gyllene Tider och Iron Maiden.. grymt!
 
Gyllene Tider hänger även Jessica, hennes bror och Jonas med på.. på Iron Maiden åker Andreas och jag själva! 
 
Lite planer inför sommaren nu iaf..
 

Skönt att vara hemma.. men..

Publicerad 2013-01-28 12:37:46 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Men.. det är tomt och tyst, även fast kattern har sina små rejs här ;)
 
Men det är iaf skönt att vara hemma och kunna plocka lite smått och fixa.. vetskapen om att man får träffa Andreas om kvällarna gör en ju också gladare! <3
 
Får ryck på mitt humör snart, som en jävla berg o dalbana och jag kan inte styra.. blir galen! Förlåt till er som jag gör ledsna, försök och inte ta åt er, särskilt mamma och Andreas! Jag menar inte så illa som det låter! det räcker med ett litet ord fel eller en liten sak som blir fel (i mitt tycke) så blir jag ledsen och besviken och säger det.. inte likt mig, men hoppas det ska upphöra igen när jag slutar med morfinet!
 
Just nu sitter jag bara i soffa, försöker slappna av, äta ett äppel och lyssnar på musik! Har precis plockat och städat i badrummet.. så nu var det dax för lite pause och frukt tyckte jag!
 
Hörs senare!

Tårarna bara rinner och rinner..

Publicerad 2013-01-28 10:43:25 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

"Du ska ha skoinlägg och gå hos sjukgymnastik"...  nehe de viste jag inte?!
"Ta på en stödstrumpa".... jaha? Och varför i helvete har ingen nämnt de när jag frågat om jag ska ha nåt stöd efter gipset? Och varför i helvete lyssnar dom inte och har otrevlig ton när man ringer?!
 
Som ni märker är jag inte så glad, mitt humör har ju inte varit sig likt på länge, men nu blev jag förbannad, så arg så tårarna bara sprutat!
 
Har jätte problem med min fot OCH ben, för det svullnar och vägrar gå ner.. är som vätska i ben och fot.. lägger jag det i höläge så gör det bara mer ont, så därför ringde jag idag till ortopeden för att få bra besked om varför det blir såhär och att prata med läkaren! Men nej, hon lyssnade knappt och bara sa att jag ska ha stödstrumpa som jag kunde komma dit och prova ut, eller fanns der på apoteket men hon TRODDE inte att det var lika bra där..
 
Jag hann inte ens säga allt jag skulle för hon hade så otrevlig ton och lät som hon bara ville lägga på.. så det blev inte mkt sagt, inte ens en fråga om jag hade ont eller om det såg konstigt ut eller nåning..
 
Hur ska jag få på en stödstrumpa när jag jag knappt får på mig strumpor ibland för att det gör ont?!
Varför är foten rödmelerad och ibland blåaktig?
Varför är jag tjock hela benet upp över knäet?
 
Jo, hon skulle nog svarat stödstrumpor på allt..
 
Aja, ska till sjukgymnasten i morgon, så får väl han bedömma om vad vi ska göra.. har fan ingen ork för motgångar! Orkar inte med mitt humör, jag är sur och ledsen mot alla som kommer i min närhet.. kan inte styra mig själv känns det som..
 
Jag är så slut så nu orkar bara tårarna forsa.. vad ska jag göra?! Skulle frågat om mina medeciner också till läkaren tänkte jag, men nej då.. nu är jag trött på detta så nu skiter jag i vilket.. det får gå som det går..
 
 

Muppen är redo för kalas!

Publicerad 2013-01-25 13:38:42 i Här är jag!

I eftermiddag kommer släkten på kalas! Ska bli himla mysigt, dock inte lika mysigt med den huvudvärk jag har idag! Plus fotvärk som heter duga! Suck!

Men nu är det bara klänning som ska på, sen är jag helt klar för att fira underbara mamma!

Saknar dock min pojk som fan.. Ca 26 timmar kvar ;) haha.. Jag vet en till som saknar honom, kusin Bella! Så Andreas, kom hit nuuuu! ;) tihi

Ska hjälpa mamma med sin frill nu medans lunchen är i ugnen så vi kan äta lite sen..

Nyklippt!

Publicerad 2013-01-25 13:19:27 i Här är jag!

Igår var mammas gamla kompis och hennes dotter här och klippte mig och mamma :)

Skönt att ha fått av det en bit igen och slipper lite kanter som jag irriterade mig på!

Blev att klippa av en hel del i nacken och klippa upp det massor, hur skönt som helst!

Luggen blev lite tjockare också och sidorna lite uppklippta så jag kan få in volym i håret!

Najs! Tack för hjälpen!

Det blev lite kakor idag ;)

Publicerad 2013-01-24 14:29:59 i Mat / Dryck / Deserter / Snacks

Oj vilket lass det blev med kakor idag! Moster och pappa var ju glada för dom igår, idag gjorde jag därför nya, men nytt recept för att få den segare och sagt och gjort..

Det blev en hel drös och sega, ja det blev dom också, perfekta!

Nu ska moster få några också, då kommer hon bli galet glad :D

Bakat i tre timmar har jag gjort.. Men de var se väl värt!!

Morgon- mys i soffan <3

Publicerad 2013-01-24 09:13:54 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Stackars mamma har varit uppe halva natten med lilla Doris! Men nu är jag uppe och Doris var snabb med att ta sig till mig och upp i min famn :) morgon-mys!

Nu ligger hon på kudden som jag lätt henne att ligga på, så nu ligger hon bredvid mig på rygg, för första gången!

Idag blir det en bak-dag! Moster var ju här igår och åt upp kakorna jag bakat, skrattar, tydligen hennes favoriter.. Ler.. Så idag blir de att baka nya och mamma ska baka lite också!

Vid 19 kommer mammas kompisar och dotter, jag har inte träffat dom på mååååång år så det ska bli trevligt, deras dotter som är frisör ska klippa mig och mamma, spännande :D

Nu ska jag se om de finns något att slappa till på tv:n innan det är dax att börja baka!

Vi hörs!

En papegoja på min axel?!

Publicerad 2013-01-23 12:26:12 i Djuren!

Såhär vill Doris mysa in sig hos mig heeeela tiden <3

Står och piiiiiper vid mina ben så fort hon inte får vara i min famn, följer efter mig vart jag än kör med rullstolen!

En riktig kel-Fia är det mamma och pappa fått hem, gnällspik också för den delen :p

Saknar!

Publicerad 2013-01-23 10:46:02 i Kärlek är vackert!

Denna flikka efterlyser och saknar sin pojk! Ser du detta och känner dig träffad, hör av dig ;)

Skämt och sido, men saknar min pojk, det gör jag! Men nu är det bara 3 nätter kvar! Weeii!

Bak-dax!

Publicerad 2013-01-22 14:26:02 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Idag bakar jag lite till mammas födelsedag på fredag :) smaskigt, blev så sugen..

Nu medans degen är på kylning så gör vi oss lite mat som idag består av sprödbakad torskfile med potatis och remuladsås :D

...

Publicerad 2013-01-22 09:27:39 i Kärlek är vackert!

Denna fina hade pappa varit och köpt till oss igår bär vi kom hem! Gulligt! Tack pappa, du kan överraska du också :D

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/546126/images/2013/pic_50fe4c499606ee2e8eceb09a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/546126/images/2013/pic_50fe4c499606ee2e8eceb09a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/546126/images/2013/pic_50fe4c5eddf2b30725097b47.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/546126/images/2013/pic_50fe4c5eddf2b30725097b47.jpg" class="image">

...

Publicerad 2013-01-21 13:03:00 i Kärlek är vackert!

Tror bestämt att jag sitter och drömmer mig bort om min älskade Andreas..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han är det finaste jag har och jag ÄLSKAR honom, tänker man på honom så blir man alledes glad och får ett leende på läpparna!
 
Andreas, du gör mig lycklig!
 

Vilken fantastisk kväll!

Publicerad 2013-01-21 08:55:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Igår kom min kärlek hem, massor av mys.. käkade goda julskinke-knäckebröd när han kom hem.. förståss så blev det härliga pussar och kramar innan <3 Sen var det rakt i säng, klockan var ju ganska så mycket tyvärr och jag, jag var trött som jag vet inte vad.. ögonen gick i kors på mig! :P
 
Fantastiskt underbart var det att få somna i Andreas armar, jag har sovit precis hela natten fram tills dess att han gick till jobbet.. vilken känsla, det händer inte ofta kan jag lova er..
 
Idag blir det att packa, för vid (troligen) 18 så kör Andreas ner mamma och mig till tåget som ska ta oss till Skåne-land! Tungt att lämna Andreas igen, men roligare att sitta nere hos mamma och pappa om dagarna än att sitta här ensam medans Andreas jobbar ju..
 
Så.. idag står det på chemat:
*Packa
*Duscha
*Laga lunch (kroppkakor)
*Se lite Desperat Housviwes
*Laga middag (korvstråganoff och ris)
*Sotera kylen
*Åka tåg
 
Detta kommer nog bli en bra dag! Ska testa åka tåg i rullstol för första gången, spännande detta :P
 
Nu blir det att surfa runt lite i väntan på att mamma ska vakna, hinner nog lägga fram lite som ska packas ner också :)
 
Hörs senare!
 

<3

Publicerad 2013-01-20 20:44:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

20 Minuter sen är min älskade hemma, då blir det skinkmacka sedan blir det nog sängen rätt tidigt.. Andreas ska ju jobba i morgon efter 4 veckors ledighet plus att jag är trött som jag vet inte riktigt vad.. fryser som ett asplöv gör jag också så sängen kommer vara underbar att bädda ner sig i ikväll <3
 
Dax att förbereda lite och plocka undan alla saker från sängen som hamnade där idag på morronen, plus att jag måste ta mina medeciner.. hoppas hoppas på att värken är bättre i morgon!
 
Detta blir sista inlägget för idag, för se kommer jag inte ha tid med er mer ikväll.. ;)
 
Ha en fin kväll där ute!
 
Måste bara tillägga en sak också, jag saknar mina vänner och deras familjer nåt enormt, man hörs aldrig ens av längre nästa.. känns sjukt tungt :'( Deprimerande.. me det kommer väl bättre tider med det också!
 
Kram på er och ta hand om era nära och kära!
 
Älskar facebooks nya funktin med att kunna göra olika filter på bilderna man laddar upp!
 

Bus-ungar på besök!

Publicerad 2013-01-20 19:36:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Vilken trevlig dag.. två busungar och Angelica har varit på besök.. ett himla ståhej och höga ljunivåer, men guuud så charmiga, vi träffas ju inte så ofta nu som förr eftersom mamma och pappa flyttat.. Fick charmiga fina bilder på dom små liven!
 
En otroligt vacker bild på denna gosse.. om jag får säga vad jag tycker! Underbar! Hans egen kommentar var att han hade ju handen i ansiktet.. haha, men så fort jag skulle ta kort och han var beredd så var handen där!
 
Kan man annat än smälta till detta leende?!
 
Pojken med läderlappen.. eller som han själv säger.. ödle-lappen.. haha
 
Bus-tjej nummer ett! Gud vad vi sjungt och skrattat!
 
Jag är förundrad över hur barnen kände sig hemma direkt även fasst vi inte setts på lääänge, ända sedan flickan var en liten vacker bebis!
 
Riktigt kram-go tjej som riktigt mös in sig med huvudet på sne runt halsen och bara kramades när man tog upp henne och kille full av energi och spindelmannen!
 
Barn är underbara, öven fasst dom ger lite extra huvudvärk, men det är de värt!
 
Tack Angelica för underbar eftermiddag och fantastiskt fina blommor (som jag inte hunnit ta bilder på ännu)
 
 
Nu är det slapp i soffan som gäller och kan ni gissa vad vi tittar på? Jo desperat housviwes ;) Haha.. mammas och min serie nu, vi beställde just säsong 2 som förhoppningsvis, om det blev rätt, kommer till mamma och pappas adress nästa vecka :D
 
Om 1½ timme kommer min älskling hem, snacka om att jag ska krama ihjäl honom typ ;)
 
Kram på er!
 
 

Aaaaajj

Publicerad 2013-01-20 11:56:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Glömde kryckorna igår och råkade gå lite, blev så glad så blev att jag försökte mer och mer, även fast det gjorde ont!

Idag har jag jätte ont och kan knappt stödja på foten!

Illa!

Ibland tar glädjen över förnuftet!

Tack mamma!

Publicerad 2013-01-20 09:31:00 i Familjen betyder allt!

Tack för att du varit här med mig i helgen och sett massor av desperat houswifes!
I morgon åker vi till Skåne och fortsätter att tjöta på varandra där istället ;)

Älskar min mamma!! 

Att vilja men inte kunna sova :/

Publicerad 2013-01-20 03:59:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Legat veken här nu i över en timme! Saknar Andreas famn nåt enormt!

Vaknar jag mitt i natten så finns han alltid här bredvid mig och ger mig trygghet att somna igen!!

Skulle vilja väcka honom just nu och bara viska att jag älskar honom!

Jag är inte bäst på att vara flickvän, finns mkt man kan ändra på.. Samma sak med Andreas! Vi borde kanske skärpa till oss båda två?!

Ikväll så kommer han äntligen hem igen och vi hinner sova en natt tillsammans, sen åker jag till Skåne! Rätt eller fel? Det får tiden utvisa och Andreas får komma ner och hämta mig på lördag :D

Tankarna om allt möjligt bara snurrar och snurrar! Jag är rätt så säker på att jag sticker ett tag...

Även att jag skulle vilja ha den veckan med andreas så är det nog bäst såhär, vad ska jag göra här hemma när han jobbar och sen roar sig?!

Längtar iaf till ikväll när han kommer hem ! Pussa och kramar i massor ska det bli med min Alledes egna Kent agent

Myst ner mig i sängen..

Publicerad 2013-01-19 10:05:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Hallå där! Gomorgon!
 
Precis myst ner mig under täcket sittandes i sängen igen efter att ha fått i mig lite frukost.. Mamma ligger i vardagsrummet och snarkar lite gott, så idag får hon faktiskt sova ut lite..
 
Det var en tom säng jag fick sova i inatt.. ingen Andreas att bli kramad av.. som tur var så fanns han i telefonen innan jag somnade och hans kudde fanns att krama <3 Men har sovit ganske så gott ändå faktiskt, även om jag ska erkänna att det var lite tårar innan john blund infann sig helt..
 
Det var mycket tårar igår, jag är så sjukt less på att inte kunna gå, känns som jag inte ens kan komma ihåg hur man gör.. men det kommer, det vet jag, men jag är ruggigt otålig!
 
Idag vet jag inte vad vi ska göra, blir väl lite desperathousviwes igen och kanske nån Irene Huss.. ska gå ut i köket om en stund och börja koka lite tomtegröt som vi kan äta sen, jag till förmiddagsfika och mamma till frukost ;)
 
Imorgon kommer iaf Angelica med familj.. ska bli myys!
 
Över för nu.. ska läsa lite på nätet och se om det hänt nåt ute i världen! Det var rätt skönt att sitta här så det kommer jag nog göra en stund till ;)
 
 

Ändringar är nyttigt ;)

Publicerad 2013-01-18 19:12:41 i Mat / Dryck / Deserter / Snacks

Veckans matsedel har fått lite sånna där ändringar i helgen.. står och steker delikatesskroppkakor nu som jag blev galet sugen på härromdagen då pappa ringde mig och bad mig köpa TRE PAKET kroppkakor till honom.. hehe dom har ju inte det i skåne-land och jag tror bestämt att dom saknar det, för sen igår så ringde mamma och undrade om jag kunde köpa minst ett paket till dom! Vart försvann deras kommunikation tro?! :P
 
Nu blir det iaf det till kvällsmat, har även tagit fram kycklingfilé för nyss blev jag sugen på kycklingfilé, bea-sås och krocketter.. men mamma tyckte de var för sent för mig att ställa mig och göra det nu, så därför blir det i morgon :)
 
Kanske ska gå och titta till maten så den inte bränns ;)
 
HejSvejs!
 

Mys-dag!

Publicerad 2013-01-18 15:23:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Vilken slapp-dag idag.. vi har sett två filmer (mamma tittar mest och jag surfar och grejer).. jag har inte ens brytt mig om att borsta håret idag :P Haha.. Men stekt pannkakor  har jag gjort, så nu har vi gottat i oss pannkakor med glass och sylt.. det var inte äckligt det :D Haha

 

Oj, stygnet har BARA suttit En Månad för länge!

Publicerad 2013-01-18 13:54:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

 
Suttit här med våt handduk runt foten för att lösa upp och få bort den torra huden, skulle börja torka bort lite hud och upptäcker ett stygn, dessutom ett nytt snitt bak på hälen :O Ett snitt vi inte ens visste om att det fanns och som dom missat, baara med ett stygn iof men ändå.. det sökte mig när jag hittade stygnet! Usch!
 
Men det är ju tur att min älskade mamma är här, så hon plockade stygnet och har smörjt foten, så nu är den fin igen.. eller finare iaf ;)
 
 
Verktygen färdig steriliserade och klara att användas! Min mamma är duktig hon medans dottern blev lite svimfärdig när jag möttes av två blåa trådar i hälen.. haha
 
Men det gick jätte bra och lätt att ta bort stygnet, så det var ju ingen fara, dessutom har jag ju ingen känsel där typ heller så..
 

Tomheten!

Publicerad 2013-01-18 08:52:00 i Kärlek är vackert!

Åååhhh, så tomt det kommer att bli nu när Andreas är  borta hela helgen, särskilt om kvällar och nätter eftersom vi inte är borta så från varandra särskilt ofta!

Får sova med varandra på söndag-natt iaf, sen drar jag nog mig nog iväg en vecka nästan..

Min pojk, saknar redan bara av vetskapen att inte få gosa med honom om kvällarna!

KÄRLEK!

Fick nyss ett sms iaf att han nu satt på tåget och att han älskar mig såååååååå mycket och en bild.. underbara underbara sambo och fästman!

 

 

Smörgåstårta!

Publicerad 2013-01-18 08:46:00 i Mat / Dryck / Deserter / Snacks

Denna smaskiga sak bjöd vi mamma på igår kväll när hon kom hit.. smakade riktigt fint gjorde den<3


Andreas och jag har även mummsat en bit till frukost idag innan han och mamma stack till tåget..

Ser det inte inbjudande ut? ;)

 

Svullen fot??

Publicerad 2013-01-17 22:58:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Foten är lika stor som benet hehe..

Ooont gör det också, så tidigare ikväll hade jag testat med alla tabletter jag kunde så de var inte mycket att välja på mer än att ta en halv morfintablett, som dessutom hjälpte kanon!

Skönt att vara mindre smärtpåvärkad en stund även om de inte känns bra att behöva börja med snabbmorfin igen.. Men har man inget val så har man inte..

Men nu börjar det igen så snart blir det högläge och sömn, har tagit mitt långtidsvärkande morfin nu också så det hjälper väl också lite förhoppningsvis:)

Natti på er!

Tappat mkt känsel :/

Publicerad 2013-01-17 13:46:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Jag kan sitta inprencip hur jag vill utan att ha en klump runt benet :D hur härligt är inte det?!

Dock gillar jag INTE att jag tappat känseln i hela hälen och vissa tår! Bara hoppas det kommer men risken är tyvärr att det består :(

Smärtar som fasen gör det dock och lär göra ett tag igen nu, så öka morfinet och ta på kvällen igen och troligen lite snabbmorfin under dagarna, men vi får se hur det blir men risken är rätt stor eftersom foten nu måste tränas i vinklar som den OCH jag inte gillar! Ont! Men ett måste!!!

Nu är det borta!

Publicerad 2013-01-17 12:02:02 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Då var jag av med gipset!

Obehagligt och ont, men ändå skönt! Fått skoinlägg också!

Kryckor och rullstol får jag dock räkna med i minst en månad till!

Nu börjar allt arbete!

Var inne och fixade sista twinrix-vaccin sprutan också och Andreas har tagit prover, vi har hunnit mycket idag :)

Fick brev från sjukhuset..

Publicerad 2013-01-16 09:31:58 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Igår damp det ner ett brev i brevinkastet från sjukhuset... En räkning tänkte jag och öppnade, nejdå det var en remiss, började läsa lite nogare och märkte då att det var ombokning av det jag egentligen skulle på idag, så därför ligger vi fortfarande hemma.. Skönt iof!

Men lite typiskt att mamma precis hade pratat med min ortoped om att jag skulle på detta och undrade så de var ok med foten, vilket det var.. Så det var ju bra tyckte vi men sen kom de brevet haha.. Aka bara att vänta tre veckor till!

Men på torsdag åker iaf gipset, men vad läkaren sa igår så kommer jag troligen.... (får se på torsdag vad han kommer fram till) .. Men troligen kommer jag få någon stabiliserande stövel att gå med, vi får se vad som händer!

Men att jag inte lyckas gå helt på foten utan kryckor ännu var inget som förvånade honom och han förstod det, skönt!

Ska bli skönt, men skrämmande att ta bort gipset i morgon! Det har börjat klia så mycket nu senaste dagarna, blir galen! Tur det inte kliat såhär under hela tiden iaf :D

Blev ett rätt tråkigt inlägg, men nu ska jag kramas med min sovande sambo som jag tror vaknar Alledes strax!

Gomorrron på er!

Veckans matsedel!

Publicerad 2013-01-14 13:08:00 i Veckans matsedel!

Måndag!
Lunch: Snitzel med sås och potatis
Middag: Lax-fiskgratäng
 
Tisdag!
Lunch: Lassagnette med härlig vitkålsallad
Middag: Gulschsoppa med nybakt bröd
 
Onsdag!
Lunch: Rotmos med fläsklägg
Middag: Köttbullemacka
 
Torsdag!
Lunch: Det dagen erbjuder!
Middag; Köttgryta med ris
 
Fredag!
Lunch: Beroende på när Andreas åker!
Middag: Smörgåstårta
 
Lördag!
Lunch: Pannkakor
Middag: Korvstråganoff med ris
 
Söndag!
Lunch: Köttgryta med ris
Middag: Något gott ;) Beroende på när Andreas kommer hem!
 

Nästa helg kommer min mamma <3

Publicerad 2013-01-13 11:47:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Snart är denna helgen också slut, tiden bara rinner iväg och jag längtar INTE tills nästa vecka.. mycket nerver står på spel och jag är inte mig själv.. jag är sur och otrevlig, ledsen, stirrar i tomma intet.. men jag har också en sabo som gör mig lycklig! Han finns här och stöttar mig, han kommer vara med mig på sjukhuset nästa vecka och som han säger: Tillsammans så klarar vi detta också!
 
Visst tror jag på min sambo, men tyvärr hjälper det inte mot all oro, men visst tröstar det och tar bort lite av oron, för stunden iaf.. sen kommer det tillbaka igen och allt börjar om!
 
Vill vara glad tillsammans med Andreas, vill inte må såhär dåligt och vara orolig, men allt ordnar sig väl till slut, men att vara såhär sur och tvär pga mina känslor är INTE roligt.. men snart, snart, snart så är det nog över.. får vi hoppas.. kan ju alltid hoppas på att proverna inte visar på det som tros.. kanske har dom sett fel?! Jag vill kunna hoppas på det..
 
Torsdag blir jag av  med gipset.. underbart men också det lite skrämmande..
 
Men sen på fredag, då åker Andreas iväg till sthlm över helgen och jag har fått "tvinga" upp min mamma till mig att "sitta barnvakt åt sitt eget barn".. ända sättet vi kunde lösa det på tyvärr, vet ju att dom har massor att göra den helgen egentligen.. men pappa stannar nog hemma och fixar och mamma kommer hit och tar hand om mig! Vi ska ha en riktig tjej-helg.. en underbar sådan! Slappa och mysa!
 
Precis kommit ut ur duschen typ, så antar att det är dax att gå och föna till håret och fixa mig lite.. sen blir det ut en runda, passa på medans det är bra skottat.. hoppas hoppas hoppas INTE att det kommer mer snö nu! Vi ska iaf bort till citygross och shoppa lite, sen får vi se vad vi hittar på resten av dagen.. något blir det ju alltid!
 
 

Som ett litet barn som håller på att lära sig gå..

Publicerad 2013-01-11 15:01:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

"Titta Andreas, titta.. jag går"
 
Andreas nästan apploderar (inte ordagrant men han såg ungefär sådär stolt ut som en förälder gör mot sitt barn när de börjar gå) och skiner som en sol när jag stappligt och osäkert tar mig frammåt med kryckorna i luften.. som ett litet barn som lär sig att gå.. ett stort barn ;)
 
Ja ni kan tro jag är glad va?!
 
Igår lyckades jag gå ett par steg med en krycka, idag lyckades jag ta mig upp någerlunda lätt från trappen, inte hoppandes utan gåendes som vanligt fast med en krycka (så kryckan tog förståss typ all vikt, men ändå).. Sen tog jag mig från trappen till ytterdörren med en krycka.. överlycklig!
 
Till råga på allt så testade jag sen från hallen att gå utan att sätta i kryckorna i golvet.. och weeeiii, jag sken nog som en sol när jag gick in till Andreas i vardagsrummet, han började skina lika mycket han :D
 
Nu har jag dock förjävla ont, svårt att veta när gränsen är nådd, men jag blev så glad, även fasst det nu efteråt inte känns särskilt bra så gick jag ju faktiskt! Gäller att ta lite i taget bara :)
 
Smärtan är så pass illa nu att det är gränsfall att behöva ta morfin, men jag ska avvakta en stund till och se, tog andra tabletter nu så får se om dom lyckas hjälpa mig eller inte..
 
Andreas stack precis till bowlinghallen för att träna lite inför matchen i morgon, själv stannade jag hemma, inte lätt att ta sig fram i rullstolen i all denna snön som kommit inatt och idag.. enormt vad snö! USCH!
 
Nu ska jag se lite desperat houswives tänkte jag.. ska ringa mamma också, då de bröts när vi snackade nyss..
 
Kram på er!
 
 

Plågsamt!

Publicerad 2013-01-09 19:16:00 i Bowling!

Nästan plågsamt att sitta och titta på bowling när man inte får spela själv...

Men ändå är det trevligt, men vore ju trevligast om jag fick ta ut mina klit ur skåpet och av med gipset och bara springa ut på ansatsen, men drömma kan man ju göra..

Dröjer länge tull drömmen blir sann, men se. Jävlar ska det spelas! :D

Mormor 70 år!

Publicerad 2013-01-09 15:23:00 i Familjen betyder allt!

Idag firas min kära mormor som fyller 70år! Tyvärr kan jag inte vara med då det är lite långt att åka över dagen men jag tänker på er och hoppas ni får en underbar kväll <3 så glad för lilla mormor som idag fått komma hem från sjukhuset också, vilken 70års pressent va? :D
 
Älskar dig mormor, Grattis ännu en gång!

Mår skit ska jag ärligt säga er!

Publicerad 2013-01-08 23:33:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Någon som känner för att besöka mig några dagar den 18de - 20de Januari?!
 
Andreas behöver åka till sthlm med sina bröder och ingen får följa med tydligen! Ska fira min svärfar som fyller 70år men dom har bestämt sig för att det BARA är barnen som får vara med.. och jag vill inte göra så att Andreas måste stanna hemma bara för att jag inte kan klara mig ensam..
 
Jag blir förhoppningsvis av med gipset precis innan där, så vet inte alls hur jag mår och lär inte kunna gå så bra eller klara mig ensam en hel helg..vetifan hur jag ska göra?!
 
Bror och David ska iväg på kvällen, annars skulle jag kunnat umgås och ha mysigt med dom hela dagen, men det sprack sig det också!
 
Vågar inte vara ensam hela helgen, inte i mitt tillstånd..
 
Dessutom ska jag till sjukhuset dagen innan jag förhoppningvis ska bli av med gipset.. för att göra ett litet annat ingrepp troligen, som känns skit! Det tyngder mig något enormt att inte veta vad det är jag har eller om det leder till att behandling måste påbörjas direkt redan den dagen.. mår SKIT ska jag ärligt säga er!
 
Dagen idag har bestått av mkt tårar på morgonen, läste runt lite om "ingreppet" på nätet på morgonen, gått och funderat på det hela förra  veckan inom mig, så idag började jag söka och det visar sig att detta ingrepp ofta kan göras under narkos och inte bara lokalbedövning.. vi får se vad dom säger på sjukhuset.. beror helt på hur pass alvarligt det är,. jag har ingen aning, har bara fått ett brev!
 
Jag mår dåligt, jag har panikkänsla, jag är orolig.. det är bara för mycket med allt nu! Hur mkt orkar en människa stå ut?! :(
 
Saknar mina vänner nåt otroligt, aldrig piper telefonen längre typ och själv har jag haft de alledes för tufft i mitt huvuvd och kropp så jag inte orkar ta tag i att höra av mig själv..bara om nån (en person) hört av sig till mig, då har jag förståss svarat!
 
Nehe, ska se ett avsnitt av SOS Sommar nu, sen får det bli sängen och hoppas på en bättre dag i  morgon!
 
Kram på er!!!
 
 

Veckans matsedel!

Publicerad 2013-01-08 12:13:00 i Veckans matsedel!

Måndag!
Lunch: Nybakade baguetter
Middag: Grilltallrik
 
Tisdag!
Lunch: Grillad kycklingklubba med ris och curry-sås
Middag: Rotmos med fläsklägg
 
Onsdag!
Lunch: Gulasch-soppa med bröd
Midddag: Räksallad med pasta, smaskig sås och pizza-bröd
 
Torsdag!
Lunch: Dåligt med idéer, vi får se vad som hittas på :)
Middag: Dill-fiskgratäng gjord på lax och torsk
 
Fredag!
Lunch: Gulasch-soppa med bröd
Middag: Ank-planka
 
Lördag!
Lunch: Vad huset har att erbjuda
Middag: Tacos-mys
 
Söndag!
Lunch:Pasta-pennor med hemgjorda köttbullar och tomatsalsa
Middag: Snitzel, sås och potatis
 

Snyggare!

Publicerad 2013-01-07 23:50:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Men framförallt så känns det hundra gånger bättre!

Nu sitter det ju stabilt på foten! Skön känsla även fast jag har väldigt ont ikväll!

Precis gått och lagt mig i sängen för att förhoppningsvis bli sova-trött tills älsklingen kommer redo att lägga sig!

Jag har sovit rätt mkt idag medans Andreas spelat FIFA! Jag klarar inte en hel dag längre utan att slumra lite på dagen, troligen pga medicinerna! :(

Nu ska tröttheten inväntas! God natt på er!

Saknar mina gudbarn och deras familjer! Komma och hälsa på snart kanske?

Skönt att lufta benet lite!

Publicerad 2013-01-07 12:47:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Då var gipset bytt!

 

Blev Helblått denna gången och känns mycket behagligare! Hoppas nu att jag klarar att belasta det lite som jag måste börja göra nu, men det gör ju så ont när jag försöker! Smärtan borde försvinna snart!

Frukost på Ikea blev det som planerat, sen omgipsning och efter det har vi handlat och nu hämtat diverse paket :)

Hem och packa upp nu! Lite vila får det bli också, vi är lagom trötta båda två idag! Men att sova i vår egen säng var underbart härligt!

Kram på er!

Äntligen är vi hemma!

Publicerad 2013-01-06 21:42:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Gyros-tallrik och nyduschad pojkvän, kan de bli bättre?

Sen efter det så blir de sängen så vi orkar med morgondagens sjukhusbesök då gipset ska bytas, innan dess blir det frukost på Ikea troligen! Fanns inget bra bröd i affären ikväll när vi kom hem :(

Väldigt tyst att vara hemma, pappas alla akvarium för ju en del liv ;p

Oj!

Publicerad 2013-01-06 15:14:00 i Här är jag!

Såg svart ut på bilderna ju! Det är det inte!!!!

Här är en bättre rättvisande bild!

Fortfarande i Skåne!

Publicerad 2013-01-04 21:22:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Här sitter vi i soffan i Skåne och myser :) gladiatorerna och fika just nu!

Det blev verkligen en långvisit i Skåne denna gången, men vi åker hem i morgon eller på söndag.. Troligen söndag ;)

Börja sakna vår säng nu kan jag lova!

Färga håret i morgon, bort med detta ljusa för en stund ;)

Nu måste jag mysa och kramas lite med min pojk <3

Omgipsning på måndag!

Publicerad 2013-01-03 11:09:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Ortopeden på måndag och byta gipset!

Pratade med dom nyss, tyckte jag skulle komma nu direkt typ, men lite svårt när man sitter i Skåne!

Pratade med Ortopeden i Lund igår men ska dom göra det här så måste jag gå genom akuten!

Det får helt enkelt vänta till måndag, så nya bud nu, får ej belasta foten alls fram tills det är omgipsats eftersom hälen ej är stadig i gipset!

Så vi stannar här nere till lördag eller söndag!

Idag ska vi träffa släkten och träffa söta nya familjemedlemmen poppie som flyttat hem till moster med familj! spännande!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela