Välkommen!

Halva tiden har gått..

Publicerad 2014-12-12 11:47:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Idag är det en hel vecka sedan jag opererades.. en hel vecka med flytande kost.. en vecka med sjukt mycket smärta.. innan operationen hade jag inte alls dessa förväntningar, jag föresteällde mig att ligga ett par dagar på sjukhuset sen åka hem och ha lite ont såklart men ändå att jag kunde leva rätt så normalt med hjälp av tabletter.. men oj vilken fel uppfattning jag hade..
 
Veckan har istället bestått av jävligt mycket smärtlindring (som ändå inte tar bort smärtorna), en sjuhelvetes massa tårar.. vi snackar tårar flera timmar om dagen vissa dagar, jag har knappt varit uppe nånting mer än det jag verkligen tvingat mig själv till för att hålla igång kroppen lite.. Jag tar jätte mycket morfin och andra värktabletter, tar sprutor varje kväll.. ja, det är INTE lätt vill jag lova er.. sen att bara äta soppa, dricka vatten, äta filmjölk och dricka mjölk är inte det lättaste heller.. jag har fuskat och tagit en liten chokladbit från min chokladkalender, men inget annat!
 
Jag är STOLT över mig själv som tagit mig igenom första veckan, även om den varit riktigt pestig.. men jag måste erkänna att stolt, de är jag faktiskt!
 
Nästa helg kan jag få börja försöka äta lite mjuk mat, kanske smaka lite cola zero och se om jag fortfarande kan dricka det.. förhoppningsvis är smärtan bättre och jag kan plocka lite här hemma och kanske vara så pass att jag klarar mig ut på egen hand.. iaf orka ta på mig lite kläder, denna veckan har jag levt i "mina nattlinnen" hela dagarna.. 
 
Idag sitter jag faktiskt upp i soffan :) Jag har druckit ett helt glas mjölk och fått i mig alla mina tabletter.. suttit upp i snart en timme tror jag.. bara det är helt fantastiskt <3 men med hjälp av morfinet skulle det inte gå, men de är ändå stort framsteg..
 
Nu värkar tabletterna och jag ska försöka sitta upp en liten stund till.. sen blir de att lägga mig i biosoffan (det är de stället jag kan halvligga på som gör minst ont, tack gode Andreas för att du är så envis och bara SKA ha din biosoffa) tihi.. 
 
Målet idag är att fixa lite med julkorten, vi får se hur det går..
 
Hoppas ni alla mår fint, ät lite lussebullar åt mig är ni snälla ;) 
 
Puss och Kram

Operation av bukväggsbråck (titthålsteknik)

Publicerad 2014-12-10 10:43:09 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Tänkte ta och skriva ner vad som stod på ett papper som jag fått nu efter operationen, så kanske ni alla hänger med lite lättare på vad de är som händer! :)
 
Såhär står det:
 
Du är nu opererad för ditt bukväggsbråck! Operationen har gjorts med titthålsteknik och såren du har på magen är  efter kameran och operationsinstrumenten. Vid operationen har bråcket lagats inifrån och bukväggen har förstärkts med ett nät som har häftats fast i bukhinnan. Detta minskar risken för bråcket att komma tillbaka.
 
Det är mycket vanligt med en viss svullnad i operationsområdet. Det kan också uppstå ett blåmärke i huden vilket är helt ofarligt. De första fygnen efter operationen kommer du ha mycket kraftiga smärtor från operationsområdet, vilket berorpå nätet som är fäst i bukhinnan. Smärtan och svullnaden kommer sedan att minska successivt under flera veckor innan besvären försvinner. Din läkare har skrivit ut recept på smärtlindring till dig.
 
Du ska även ta blodförtunnande sprutor ett tag efteroperationen som du ska ta själv hemma.
 
 
Det var väl ungefär det som stod i brevet och sen devanliga om att man ska höra av sig om såren örjar se fula ut, om jag får feber osv.. 
 
Som ni hör så kommer jag säkerlighen ha ont ett tag framöver och jag ska ärligt säga att så ont som jag har hade jag aldrig kunnat tänka mig innan jag gjorde operationen.. de var kanske tur att jag inte visste.. jag trodde detta var en liten lätt operation, men tydligen helt tvärtom.. men det possetiva är iaf att allt gick över förvänat från läkarnas sida :)
 
Sen passade dom faktiskt på att göra en operation till när dom ändå var i magen och allt gick så bra.. så dom förminskade faktiskt min magsäck igen.. så nu är den lika liten som en ny-opererad "modern" magsäck.. därav får jag bara äta flytande föda nu i två veckor, detta var jag absolut inte beredd på så det har tagit mig väldigt hårt! Det är såå förbannat svårt att få i mig nåt överhuvetaget.. nåt glas vatten om dagen, några skedar soppa och lite filmjölk och mjölk är vad jag kämpar med.. samtdigt som jag blir illamående av att smärtan är så brutal av bråcket..
 
Såå, nu vet ni iaf lite mer om vad som hänt och händer här hemma.. vi kämpar på, men det är jävligt tufft.. myyyycket tårar som kan rinna i flera timmar i rad, men jag har en förbaskad tur som har min mamma som ställt upp för mig på sjukhuset varje dag och för min sambo som gör allt för att jag ska må som bäst här hemma och puschar på mig när jag bara vill ge upp allt!
 
Tck för att ni finns! <3
 
 

Yvonne!

Publicerad 2014-12-03 06:39:00 i Dom är värda en kategori! Saknad!

Jag hoppas du kommer finnas med mig på Fredag.. när det gäller operationer så känns det som att du alltid är med mig och de ger styrka!
 
 
 
 
I vilket fall som helst så kommer ägget (livets ägg) som jag fick av dig inför första operationen, de kommer som Alltid finnas med mig på sjukhuset.. <3
 
Jag saknar dig Yvonne! Du är en klippa som fick lämna oss alledes för tidigt! Älskar dig!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela