Välkommen!

Ögonläkaren och en jävla huvudvärk!

Publicerad 2013-03-27 16:08:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Trött på detta nu, huvudet spränger som bara den.. men jag kämpade mig till badet och tränade iaf.. de var rätt avkopplande och skönt just då, men nu gör det fruktansvärt ont igen!
 
Var ju hos ögonläkaren, fick akut-tid igår, så var där idag på förmiddagen..  jag började hos sköterskan och kollad synen som vanligt och fick bedövningsdroppar för att mäta trycket i ögonen (var tvungen o få två denna gången för jag blinkade så, vilket jag inte brukar ha problem med).. men men, det låg inom normal gränserna.. men vad jag kan minnas så har jag legat lägre alltid förrut, men det var iaf ingen fara..
 
Gick sedan in till läkaren för att göra andra undersökningar innan vi skulle droppa i pupillförstonrings-droppar i ögonen.. tyckte jag hade lite långsam reaktion i höger öga till att börja med men visade sig att det inte var något fel sen.. lite väl ljuskänslig, men de är jag ju när jag har så ont..
 
Sen kollade läkaren så jag inte hade några inflammationer i ögonen och det hade jag inte, däremot hade jag väldigt stora pupiller.. så hon kunde till och med kolla hela synnerverna UTAN droppar för att förstora pupillerna.. varför jag har så stora kunde hon inte svara på, men det är väldigt ovanligt! Synnerverna såg fina ut och ingen tedens på att vara svullna.. SKÖNT!
 
Gjorde lite olika tester till inne hos läkaren men hon kunde inte säga vad de kan vara, allt ser bra ut i ögonen.. dock så beställde hon en synfältsundersökning som jag skulle få tid på så snabbt de bara fanns sa hon..
 
Hon skickade även allt vi gjort idag och min problem till min neurolog, så var det inte bättre med värken så skulle jag höra av mig till neurologen efter helgen.. för problemet kvarstår, varför har jag så jävla ont på vänster sida av huvudet?!
 
Vi avslutade med att jag fick gå in till sköterskan igen och göra lite färgtester, antar att det gick bra också för dom sa inget om det.. sen fick jag äntligen gå hem..
 
Känns inte som jag blev något klokare, men skönt att veta att inte ögonen håller på att ta skada igen, det är ju det man är rädd för med denna sjukdommen så det var skönt att få veta, samtidigt som det skulle varit skönt för då kunde jag fått åka ner till Lund och ställa om shunten och det kanske hade hjälpt.. men men, får hoppas de försvinner nu så jag slipper neurologen.. vi får se om sagt..
 

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2013-03-27 22:09:27

Jag, med min sjukdom, har också risk för att få problem med ögonen. Det ska tydligen vara rätt vanligt. Jag håller alla tummar jag har för att varken du eller jag ska få problem med ögonen/synen, för jag är hellre döv än har nedsatt syn.

Om en å en halv vecka ska jag in och göra en scintigrafi, vilket jag INTE ser fram emot.

Svar: Jasså, på vilket sätt kan de skada synen då?! Jag har förlorat lite synfält på en "tårtbit" av ögat, men det är inget jag märker av.. däremot har jag små svarta prickar framför ögonen som blir värre beroende på hur illa värken är..
Scintigrafi?! Vad är de för nåt?
TucciT

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela