Välkommen!

Jag gick precis upp!

Publicerad 2014-01-31 11:55:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Tänka sig, för tio minuter sen ungefär så gick jag upp haha..
 
Skulle vara på ögon idag vid kvart i åtta.. men vaknade med en helvetes huvudvärk.. så fick ringa och omboka tiden, har gjort undersökningen med dålig huvudvärk en gång innan och då blev resultatet fel.. så jag ringde dom vid sju sen gick jag in och la mig i ett kolsvart rum och bäddade ner mig.. efter mycket om och men så somnade jag.. och vaknade först nu för en stund sen.. (klockan är ju snart 12) haha
 
Värken var bättre när jag vaknade, men jag är galet trött och hängig, men det är som de brukar efter en "attack".. skönt iaf att det är bättre än det var på morgonen.. 
 
Nu ligger brödet i ugnen så jag ska snart äta frukost, sen kommer Andreas hem om typ en timme.. blir inte länge jag behöver vara vaken ensam idag inte haha.. 
 
Ikväll kommer Eriksson, så äntligen är det dax för lite spel.. kanske Edson och Paula också kommer? Vi ska iaf försöka få tag på dom och höra om dom vill...
 
Nee, nu piper ugnen, dax att ta ut mackan och sätta igång ägg till kvällens mat.. 
 
Kram på er!

Veckans matsedel!

Publicerad 2014-01-28 18:16:00 i Veckans matsedel!

Måndag: Pizza
Tisdag: Lassagne med vitkålssallad
Onsdag: Sprödbakad lax med kokt potatis och romsås
Torsdag: Plankstek 
Fredag: Räk och lax -sallad
Lördag: Blekinge, hos Jonas och Emma
Söndag: Tävling i Bromölla och Osby

Funderingar från en trött Therese..

Publicerad 2014-01-27 22:23:39 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Sitter här och äter ett äpple innan det är dax för sängen... 
 
Fick ju äntligen prata med min neurolog i telefon idag.. jag vet inte hur det gick riktigt egentligen.. ska öka en dos med tablett som jag äter på kvällen.. och sen ska jag till ögon på fredag tror jag de är.. sen skule jag få en tid till att röntga huvudet för att se så att shunten sitter ihop fortfarande och att den sitter där den ska.. sen ska jag komma på återbesök. och sjukskrivningen den vet jag inte hur det blev med det.. han skulle skriva att jag var helt sjuskriven tills vidare? ... jag undrar vad han menar med det...?  Jag funderar väldigt mycket på hur det ska gå med allt.. jobb försökringskassan läkaren.. aaa allt som har med det att göra..för att jobba som jag är nu skulle verken vara bra för mig eller pensionärerna skulle jag tro.. 
 
Så nu vet ni hur jag funderar ;) och vad läkaren har sagt typ.. vi får väl se sen nör sjukintyget kommer vad det står i det, sånt är alltid lika spännande :) Även om jag får min röntgen så snabbt som läkaren ville.. vi får vä se när detdimper ner post i brevlådan ;) spännande :D
 
Nu är det nog dax för sängen skulle jag tro¨
 
GodNatt med er!

Nu är jag hemma igen...

Publicerad 2014-01-27 22:05:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Hej på er!
 
Stack ner till skåne och överraskade mamma i Lördags när hon fyllde år.. GRATTIS mamma <3 .. hon blev verkligen super glad och hade inga misstankar om att jag skulle dyka upp, särskilt inte helt ensam utan Andreas hehe.. haft en riktigt bra helg, förrutom min trötthet och huvudet som krånglar.. så har inte orkat hjälpa mamma så mycket som jag egentligen kanske hade vetalt.. förlåt för de mamma lilla!
 
Intensiv men mysig och härliga dagar blev det iaf..
 
Jag har lite funderingar.. men det tar jag i ett annat inlägg tror jag...
 
Kram på er!

Det är en bättre dag idag..

Publicerad 2014-01-24 09:51:10 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Idag är det en bättre dag, men inte helt bra.. värken är bättre men fortfarande precis på gränsen till att bli sådär illa igen känner jag.. så träningen får jag vänta med till nästa vecka, däremot ska jag ta mig ut och gå lite och så ska jag åka och handla lite snabbt.. annars får det bli väldigt lugnt idag också så att det inte slutar som igår..

Oj vad klockan springer...

Publicerad 2014-01-24 04:24:45 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Klockan är 04.20.. Här ligger jag bredvid en djupt sovande Andreas <3

Men jag borde också sluta mina ögon nu, lär vakna när Andreas går upp och det är ju bra lite mer än en timme kvar.. Hehe

Huvudvärken gör sig väldigt påmind igen :( suck.. Hoppa det bara är pga tröttheten..

Nu ska jag slut ögonen här.. Hörs sen ;) 

Mitt i natten...

Publicerad 2014-01-24 03:02:09 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Mitt i natten sitter jag här.. Klockan är tre och jag har suttit uppe sen två..  Nu börjar det dock dra lite i ögonlocken så jag ska snart gå in och göra min sovande älskling sällskap! 

Huvudet känns dock lite bättre, skönt! Dagen var ju som ni förstår inte alls lika skön så jag la mig redan innan nio.. 

Hoppas jag mår ok i morgon så jag kan göra allt det där som jag skulle ha gjort igår..

Nehe dax stt gå och dricka lite och sen försöka bli ännu tröttare och lägga mig... Vi hörs framåt morgonen eller så ;)

Suck..

Publicerad 2014-01-23 13:59:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Denna huvudvärk gör mig galen idag, har inte gjort nåt annat än att ligga på soffan idag.. fixat med lite bilder då och då medans värken varit liiite bättre.. 
 
Har inte ens kunnat/orkat äta något mer än en clementin.. kommer inte vara nåt roligt sällskap för Andreas idag när han kommer hem, typiskt så ska han inte jobba över idag verkar det som heller och inte bowla, men som vanligt så ska inget flyta på.. nu när vi väl kan få en eftermiddag o kväll tillsammans så ska jag ha förjävligt ont.. 
 
Blä, trött på skitet!!!!

Usch vilken morgon..

Publicerad 2014-01-23 09:18:48 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Åhh, jag blir helt galen på detta huvud.. men nu har jag äntligen kommit upp ur sängen.. Andreas fick komma och servera mig tabletter inne i sänge innan han åkte till jobbet, kunde iknappt vrida huvudet från ena sidan till andra.. sån värk så de är sjukt.. 
 
Nu är det lite bätre iaf.. men får väl vara glad så länge jag kna sitta upp idag känns det som.. men hoppas jag blir bättre till eftermiddagen så jag kan sticka iväg och träna, men det får vi se.. men hoppet är det sista som lämnar en eller hur är det? ;) hihi

Blä

Publicerad 2014-01-22 10:28:50 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Idag känner jag mig inte alls pigg, håller nog på att bli förkyd tror jag, men vi får väl se hur det utvecklar sig.. huvudvärken sitter kvar idag också så det blir lugnt här hemma fram tills det är dax för bowlingen..
 
Skulle åka och handla lite på netto egentligen, men får se om jag orkar senare eller hur jag gör med den saken.. är inget brådskande ändå utan det kan likaväl fixas i morgon :)
 
Funderar faktiskt på att bädda ner migi bio-soffan och kolla på film.. men frågan är kommer jag klara att sitta/ligga där stilla och kolla eller kommer jag ha myror i kroppen som alltid annars och bara springa rundor iallafall? :P haha
 
Ja, vi får väl se hur jag gör.. men känner jag mig själv rätt så blir det väl att gå runt här och små-plockar lite.. när ska jag lära mig att vara still när jag inte orkar och har så jävla ont egentligen så jag bara vill ligga?!.. daaah.. hopplöst fall helt enkelt ;)
 

När man somnar om...

Publicerad 2014-01-22 09:00:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

God morgon!
 
När jag vaknar då Andreas går till jobbet, idag vid halv sex ungefär.. så är jag ibland pigg eller rättare sagt jag blir rastlös typ och har svårt för att somna om.. då hjälper tv-program..
 
Så idag på morgonen fick för första gången den nya datorn hänga med in i sängen och tv4play åkte igång, kände mig efter bara en stund trött igen och stängde, la ifrån mig datorn en bit bort, vände på mig, slöt ögonen och somnade :) SKÖNT!
 
Det som dock inte är skönt är att när jag somnar om såhär så drömmer jag väldigt mycket och väldigt verkligt, men väldigt osannolikt! 
 
Oftast tror jag att jag har sovit super länge och sovit bort halva dagen ungefär.. nu vid åtta när jag vaknade igen så var jag stensäker på att klockan var kvart i tre, den hade ju visat det i drömmen.. dah, det är då stressen kommer och jag flyger upp ur sängen, men vad är det att stressa om när klockan är åtta på morgonen? haha.. 
 
Det är såhär för mig nästan varje morgon, jag gillar inte dessa drömmarna, för det mesta är dom olyckliga.. dock vill jag inte vakna från dom ibland då det handlar om nåt som jag vet att bara är en dröm men där jag vill vara kvar.. tex när "Yvonne hälsar på mig".. då vill man inte vakna.. men självklart så gör man ju det då..
 
Idag handlade drömmen om att jag pratade på skype med min faster och hennes man.. samtidigt pratade också min avlidna farmor med oss.. otäckt, varför ska jag alltid drömma om dom som inte finns? :O
 
Aja, var bara tvungen att skriva av mig lite.. igår var en hemsk dag med värken, men underbar för att jag fick träffa Elin och barnen <3 men mer om det i ett annat inlägg!
 
Nu får det bli att ta det lugnt och sen göra lite frukost (för andra gången idag) tihi..

Självklart!

Publicerad 2014-01-21 04:16:35 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Efter en bra dag igår så ligger jag nu självklart i sängen med en hejdundrande huvudvärk :'( 

Åh jag har inte tid att ligga här vaken, måste sova så jag orkar köra till Elin i morgon <3

Tagit tabletter nu iaf så hoppas dom hjälper snart..

Hoppas ni sover gott!!! 

Bra dagar ska man ta vara på!!

Publicerad 2014-01-20 13:38:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Idag är det en bra dag.. iaf än sålänge.. är väl lika bra att tillägga det.. det kan vända snabbt i min värld, men dom stunder jag mår bra måste jag verkligen ta vara på, för att för mig så kommer dom inte särskilt ofta..
 
Jag har lite mer energi än jag brukar och huvudvärken är lite lättare, så jag har bestämt mig för att ta hand om mig själv idag och inte göra alledes för mycket som kommer göra smärtan värre..
 
Passar perfekt för en sån här dag idag eftersom vi ikväll ska ut och fira Edson och Paula som fyller år båda två idag.. GRATTIS till er :) Vi ska ut och käka lite på stan, så det passar ju perfekt att vara lite extra fin ju :) (Har orkat både sminkat mig och fixat håret)
 
Nu är det dax för lunch som består av chiliconcarne och nygräddat pitabröd.. mumma!
 

En fundersam Therese...

Publicerad 2014-01-18 16:43:08 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

 
Japp, såhär ser jag ut idag.. myyycket fundersam och nersjunken i soffan.. men det klarnar mer och mer..
 
Detta med mac-datorer är fasen inte det lättaste kan jag lova er..  men jag tror att jag kommer in i det också.. 
 
Annars så har vi varit på match idag.. Dom gjorde bra ifrån sig och "mina gubbar" vann matchen, alltid skoj.. :D 
 
Lär inte hända mycket mer i eftermiddag/kväll, Andreas är på spelhumör (säg mig, när är han inte det?) haha.. dock gör vi mat också, chillicorncarne får det bli idag då det inte blev igår.. mumma! Försökt få tag på lilla Eriksson också för vi ville spela lite kort men nej då, han behagar inte att svara.. så vi får helt enkelt sitta här i soffan vid datorn och ps3an ;) Tihi.. 
 
Vad hittar ni på för trevligt ikväll då? 
 
Kram på er!

Min dag igår..

Publicerad 2014-01-16 16:09:27 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Jo.. min turdag igår.. det var så att jag skulle till tandläkaren.. och som ni nog vet så har jag problem med mina tänder och får väldigt lätt hål och har allmäönt otur me mina dåliga tänder plus tanläkarskräck.. ingen bra kombination.. så natten till igår var jag super nervös, var uppe i flera timmar mitt i natten och kunde inte sova, spydde av nervositet en himla massa.. men jag tog mig dit och gjorde undersökningen och det visae sig att jag hade inte EtT ÄNDA hål.. :O Hör och häpna.. jag trode inte mina öron och tandläkaren trodde inte sina bilder.. men kul, detta har alrig hänt så ni kan ju förstå vilken glad Therese som åkte därifrån igår <3 hihi.. Har lite tandsten som jag ska ta bort och sen en tand som jag börjat rotfylla förrut som inte är klar ännu ska göras klar.. men sen såg allt annat fint ut.. helt galet.. va händer liksom? ;D
 
Sen mötte jag Malin på Kvantum av ren slump och det är ju allti skoj att träffa på henne <3 dock var de inte så roliga saker hon hade att berätta men ändå..
 
Sen åkte jag till Lindex och jag har jätte svårt för att hitta jeans och bh.. tog in en herrans massa jeans jag skulle prova och två bh:ar.. första jeansen jag fick tag i satt som en smäck och jag blev jätte glad.. likaså med Bh:n.. helt otroligt!
 
När jag kom hem så skulle jag överföra lite pengar då jag trodde att jag nästan var minus på mitt konto, men då upptäcker jag en stor summa (stor för mig alltså) från försäkringskassan som kommit in.. så ringe dom direkt och frågade vad som hade blivit fel, men inget var fel utan min inkomst är lite änra så tydligen gjorde de så pass mycket så dom betalade ut det retoraktivt från de att jag fick löneförhäjning :) Ni kan tänka er att jag blev ännu mer glad? :D
 
Bestämde mig för att köpa en lott när skulle och bowla sen, men först blev det två par jeans till på Linex i Kalmar.. sen bowlingen som också gick otroligt bra med bra resultat och sen köpte jag en lott som jag vann 60kr på när jag kom hem :) Vilken dag hörrni.. till och med jag kan tydligen ha turdagar och det kändes sååå underbart <3

Vårfint i vardagsrummet!

Publicerad 2014-01-16 16:08:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Hej på er!
 
Varit iväg och fyndat lite mer orkiéer till min kära sambo idag.. så hoppas att han blir glad när han kommer hem.. och att han ser det framförallt hehe.. blev äventvå krukor till och även en liten kruka men som jag ska ha till varmeljus på bordet.. så nu är det fräscht här i vardagsrummet.. glad.. hoppas bara att Anreas blir gla som sagt så han inte bara ser det som att han får mer att vattna.. skratt, för det är ju faktiskt han som är den av oss som älskar orkidéer och att pyssla me om, jag skulle haft ihjäl dom direkt :P Men inrea med dom det kan jag ju iaf som tur är :D
 
Även varit iväg hos sjukgymnasten idag, så jag kommer att få fortsätta träna är nån månad till.. fick även låna hem en balans-platta så nu ska det övas balans och lite andra "hemma-träningar" för att stabilisera upp foten ännu mer, men han tyckte dock det ser bra ut.. så e var ju bra :)
 
Nu har jag tagit lite pause i städandet för jag har så otroligt ont i magen.. är nog hungrig så det är tur att Andreas kommer hem snart så vi kan sätta igång lite med maten, men får nog ta lite flingor nu mellan så det inte börjar göra alledes för ont..
 
Hur har mina kära läsare det där ute i kylan?! Är det nån som går in här och kollar? Jag har ju inte precis varit så aktiv nu, men som sagt, jag skriver när jag känner att det finns tid, ork och lust!
 
Kram på er!

Vaken...

Publicerad 2014-01-16 04:19:37 i Kärlek är vackert!

Här ligger jag vaken och har gjort en bra stund... Bredvid mig ligger världens finaste kille och andas djupt... 

Han verkar söka närhet inatt så jag har inte hjärta att gå upp förrän han vänder på sig.. Även att jag vet att han inte minns i morgon bitti så säger mitt hjärta till mig att ligga kvar 💜 även fast det från början var han som väckte mig genom att ligga och prata speglar i sömnen.. Haha 🙈

Jag älskar min knasboll 💞

Veckans matsedel!

Publicerad 2014-01-14 09:53:39 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Måndag: Fläskfilé med potatisgratäng och sallad
Tisdag: Kycklingsallad
Onsdag: Fiskgratäng med lax och torsk
Torsdag: Chiliconcarne
Fredag: Rotmos med fläsklägg
Lördag: Gulaschsoppa med nybakat bröd
Söndag: Räkna och lax-sallad

Grattis!

Publicerad 2014-01-09 22:13:00 i Dom är värda en kategori! Saknad!

Många fyller år idag.. hela fyra stycken på facebook och två som jag inte har där.. och det är mormor som jag ringt och grattat och som var så himla gla och pratsjuk och hade mycket kul att berätta.. sånna samtal gillas skarpt! Grattis igen mormor, älskar dig såå!!!!
 
Men sen är det en person som jag inte kan gratta idag tyvärr.. hur mycket jag än skulle vilja ta fram telefonen och ringa de där telefonnumret som jag fortarane har i mitt huvud.. inte många nummer kan jag utantill men till Yvonne så kan jag det fortfarande, det sitter fast i min lilla hjärna.. hihi.. men eftersom det inte går att ringa upp till himlen tyvärr så får det bli ett inlägg i min blogg istället.. för jag inbillar mig att Yvonne har koll på mig och vad jag skriver ibland känns det som..
 
Så grattis du fina underbara Yvonne, vi här nere på jorden saknar dig nåt enormt och skulle mer än gärna hälsa på dig med en bukett blommor och pressenter en dag som denna.. men jag hoppas att du fått fira din dag vart du än är och att dina nya vänner uppe i himlen har grattat dig ordntligt!
 
Saknar dig av hela mitt hjärta.. ska åka till graven någon dag framöver och sätta lite ljus på minnesslunden,,,
 
Vi SAKNAR OCH ÄLSKAR DIG YVONNE!!!!!

Helgerna är slut..

Publicerad 2014-01-07 12:45:00 i Allt om allt, vardagen helt enkelt!

Ja, helgerna är slut och vi har haft det helt fantastiskt bra nere i skåne. i hela två veckor och därav ingen uppdatering.. har knappt uppaterat facebook faktiskt..
 
Idag mår jag inge vidare, har sån hemsk huvuvärk så allt som skulle göras idag blev desvärre inställt, men men så är det ibland..
 
Andreas jobbar sin första dag idag efter lång ledighet.. själv är jag "ledig" (sjukskriven) nu fram till en 10 fabruari till att börja med.. hoppas verkligen neurologen hör av sig snart, jag står inte ut att ha det såhär :( Suck..
 
Men jag lever iaf.. så nu vet ni det, så hörs vi framöver :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela