Välkommen!

Ambulansen igen

Publicerad 2008-11-14 12:07:55 i Allmänt

11.26

Nu tror jag att jag har lite ork att skriva..

Okey, jag ska börja från början..

De började i lördags.. jag var ute hos mamma o pappa en runda på kvällen.. vi gjorde inte så mkt käkade lite o jag satt väl mest vid datorn o dom donade me annat.. sen fick jag ont i magen igen.. kände direkt att ngt var på gång.. gick o tog mig en tablett o satte mig hos mamma o pappa i soffan.. spydde ett antal ggr.. fick gå o ta min tablett jag fick på sjukhuset när jag låg inne tisdag o onsdag förra veckan.. den skulle hjälpa direkt.. efter  över en timme hade de inte släppt o jag bara sprang runt o grät o allt o viste inte vart jag skulle ta vägen..

Mamma ringde sjukvårdsupplysningen.. o hon hörde mig genom telefonen.. hon sa bara att ring en ambulans Therese ska in på sjukhus direkt.. suck sa jag.. då var de igång igen.. efter en stund kom ambulansen.. in i mammas o pappas vardagsrum o konstaterade direkt att de var sjukhuset jag behövde komma till.. gick ihopvikt som en gammal tant ut till ytterdörren där båren stod o väntade på mig.. satte mig på den o dom spände fast mig o sen in i ambulansen o åkte iväg som en prio Två!

I ambulansen pratade han massa med mig.. ställde tusen miljoner frågor.. tog puls o tryck o syresättning som dom alltid gör.. syret var 97 så de var okey.. iof har jag aldrig legat under 99 när jag åkt in men de var ju ingen fara iaf.. trycket var väldigt lågt :/

Efter en lååååång stund.. (tyckte jag).. var jag framme på sjukhuset..

På sjukhuset fick jag byta o lägga mig på en annan brits o sen in i akutrummet.. allt på akuten tog bara lite mer än en timme denna gången..skönt de.. i tisdags tog de sju timmar innan läkaren kom.. tur man har en UNDERBAR mamma som alltid ställer upp o åker med.. utan henne vore jag inte leveande idag.. jag e inte hel utan min mamma.. aja åter till saken.. skulle göra urinprov.. yeah right.. fick ut typ en droppe urin o dom hade aldrig ett så lite.. haha.. men dom lyckades göra ett prov iaf.. o sen tog dom massa andra prover o satte nålar o allt sånt där skit.. sen kom läkaren.. konstaterade direkt att jag måste läggas in o att jag skulle få morfin direkt för jag hade så jävla ont.. konstaterade även att jag har en väldigt väligt bakteriell o ful UVI (urinvägsinfelktio) suck..

Kom in på ITVA där jag skulle ligga.. samma personal som i tisdags.. vissa av dom.. så hälsae mig välkommen.. IGEN.. Fick dropp o ännu mer morfin o sen la oss mamma o jag..

Dagen därpå kom dom in på morronen o tog ännu fler prover som alltid varje dag.. så de orkar jag ej skriva varje dag men ändå :P nu vet ni.. hihi.. sen kom ronden o dom konstaterade att jag måste läggas in på avdelning 8.. jaja fine.. där jag låg när jag gjorde min magoperation.. så fick jag ännu mer morfin o grejjer sen gick mamma o jag ut o rökte.. eller aa jag kunde knappt gå så fick åka rullstol jag.. Sen var de o åka upp på avdelningen..

Kommer upp på avdelningen o dom tittar skumt på mig.. känner igen mig gjorde många men var osäkra på varför.. tills dom såg vem de var.. dom blev helt förvånade.. alla tyckte jag blviit kanon fin o smal o en ny människa.. de var kul o höra :) Fick höra de typ varje dag tills jag åkte hem igår.. av olika personal då förståss :)

Uppe på avdelningen fick jag mer dropp o grejjer o pencilin o morfin o allt dom proppar i mig.. men fastande skulle jag vara... orkar itne skriva så mkt i detalj mene aa.. dagarna gick o jag fick ingen mat o ingen dricka bara de där förbannade jävla droppet..

Låg alltså inne för magen igen.. gallstenarna som jävlas massa med mig..

Yr på dagarna är jag men i onsdags måste de bli.. då skulle jag opereras.. så i måndags var jag så nervös på kvällen o duschade i dom där äckliga sakerna haha.. sen gick jag o la mig.. dom väckte mig morronen därpå o sa att jag skulle gå o duscha o de igen o grejja för operationen kunde bli vid sju på morronen.. visst sa jag o gjorde det..

andra duschen började jag känna mig konstig men jag fortsatte o duschade snabbt för jag kände att nåt kommer hända.. hinner stänga av duschen o sätta mig me en handduk på mig på toastolen o trycka på larmet.. höll på o svimma av totalt.. in kommer personalen o tar hand om mig i lägger mig i sängen.. sen låg jag där.. låg blodtryck o fick inte gå ur sängen.. ringde in till mamma som sov i annhörigrummet eftersom jag skulle opereras.. så hon kom in o sen låg jag i sängn till sex på kvällen.. får ju inte gå ut lr nånting när man duschat.. pga bakterier man kan få på sig..
suck.. vid sex tiden sa jag att nu ger jag fan i detta.. gick upp ur  sägngen o gick ut o spela lite kort me mamma i dagrummet.. givetvis frågade jag först så jag fick gå ut i dagrummet o de fick jag bara jag tog på mig långbyxor o de som dom har där.. så de gick bra.. vi satt o vänta o vänta o dom sa att oeprationen lika väl kunde bli mitt i natten.. kul sa jag.. sitta o vänta.. man få ju inte gå ut o röka.. inte äta.. inte dricka.. inte gå utanfö avdelningen.. inte sätta dig var som helst.. kände mig som i ett fängelse.. var så hungrig o röksugen o törstig. hade nu inte fått mat sen i lördags innan jag åkte in ju.. men iaf.. vid tio i TIO kommer dom o säger att de blir ingen operation idag.. så jag fick börja äta o dricka lite.. yippie sa jag..  äntligen.. men bara till TOLV på natten sen fastande igen o börja om me alla duschar o grejjer för att opereras på torsdagen.. igår då alltså.. så jag åt ett smörgåsrån o lite dricka o rökte.. sen vid tolv var de bara o börja duscha igen o gå o lägga sig o vara orolig ytterliggare en natt..

På morgonen igår började jag me alla duschar igen o sen la mig i sängen o väntade.. gick runt lite inne på avdelningen.. spelade lite kort me mamma o yatzy o så.. sen kom ronden o de var min läkare.. jippi tänkte jag.. nu kanske jag ska få min opertionstid.. men nej.. han sger bara: Therese du får åka hem.. vi avblåser detta o skickar hem en tid för operation till dig.. vad fan.. jag var så arg.. hade gått utan mat i dricka i fem dagar o plågats.. alla sköterskor var jätte förvånade dom också.. suck.. han sa jag inte hade så ont längre.. men e de konstigt man inte fått nått gallstensanfall när man inte ätit nåt på Fem dagar?.. suck blir så trött..

Var förbannad o ledsen o gick direkt ut o rökte o nästan grät.. trodde jag äntligen skulle bli av med min smärta.. men inte.. gick på sjukhuset o väntade på att pappa skulle sluta så vi kunde åka hem.. var nere hos farmor ett par gånger också.. usch var inte kul alls.. de var mkt jobbigt igår.. fast vi har varit där nu varje dag.. men igår var de riktigt svårt.. aldrig sett farmor sån.. men på kvällen innna vi åkte hem var de bättre me henne så de var skönt de iaf :) ler..

När pappa kom så åkte vi till ikea o käkade lite.. kände direkt hur ont jag fick men de var så jag stod ut.. sen in på citygross o handla o sen hem o packa in matvaror o så sen var jag helt slut o la mig i min säng o kollade på ensam mamma söker och andra avenyn.. sen kunde jag inte sova.. låg o grät.. e så rädd för vad som ska hända.. när kommer jag få kramper nästa gång? Hur lång tid ska de ta innan jag får hjälp? När hamnar jag på sjukhuset igen? Jag bara grät o grät men till slut så somna jag..

Nu sitter jag här me en filt om mig i min soffa o myser av att vara hemma iaf.. men jag har ont.. suck.. måste gå o ta min pencilin nu o en tablett så jag kan hävda kramperna som jag känner är på väg.. :'(

Ha en fortsatt bra dag alla.. nu vet ni vart jag varit..

Puss o Kram

På återseende!
//TucciT

Kommentarer

Postat av: bbellahh

Publicerad 2008-11-14 19:34:36

Åh fy så hemskt! Hoppas verkligen att allt löser sig efter operationen! Take care, kram.

Postat av: Svar till bbellahh

Publicerad 2008-11-15 11:12:17

jao de har varit hemskt.. inte mått bra alls.. uscha.. ja jag hoppas de löser sig med operationen o efte den.. kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela