Välkommen!

känns mkt bättre

Publicerad 2008-10-06 21:57:00 i Kärlek är vackert!

21.39

Måste bara gå in o skriva lite nu.. för er som blir oroliga för mig..

Nu känns de så himla mycket bättre sen jag pratat med min söto Erik <3
Ringde förrut o de var som o prata me en annan person.. eller den Erik jag började prata med.. de var helt underbart.. o han lät så himla glad när jag ringde o så possetiv.. mkt skönt.. så nu känns de ritkigt ritkigt bra.. tycker om den pojken så mkt så de e inte sant.. han är ju en underbar människa egentligen.. de är DU verkligen ERIK.. O nu är de ju bara snart 9 dagar kvar tills vi ses.. ska bli underbart de med :) Mkt underbart nu helt plötsligt :)

Annars idag så har jag inte gjort så mkt.. tvättat.. varit hos min lilla Bengan som åkte iväg ikväl till sitt nya jobb.. hoppas så att de ska gå bra för honom.. var inge kul o säga hej då.. men de får gå.. o så har jag varit borta hos Lisa såklart.. o sen hos mamma o pappa o kollat på sjukhuset.. usch tycker de e så otäckt när dom visar hur dom gör LP (lumbal punktion) på folk.. jag får gå ut ur rummet när dom visar eller pratar om det på TV.. jag har ju själv varit med om det så pass mycket o mycket har dom misslyckats med på mig så jag vet hur de känns o vilka smärtor jag fick genomlida.. får ont i hela ryggen bara jag tänker på de nu.. aja iaf.. sjukhuset var det.. tycker så synd om den tjejen som är med.. ängla marie lr vad hon nu heter.. anorexia.. hon e så mager så de finns inte.. väger bara lite mer än 20 kilo :O Usch hemskt är det.. men de e intressant o följa..

På tal om sjukhuset så ska jag dit imon.. ska bli lite spännande.. ska till dietisten o prata.. ser fram emot de faktiskt.. kul o se om dom säger att jag gått ner tillräckligt snabbt lr vad dom har o säga :)

Eftersom de blev lite om LP här nu så tänkte jag lägga in lite här nedanför om vad de är för något :) För er som kanske tycker att de e lite intressant o så.. se vad jag genomgått.. tänkte man kanske ska ta med lite fakta i sin blogg då o då om saker jag gått igenom.. operationer.. min sjukdom o.s.v.. nån som skulle tycka de vore intressant? :O

Lumbalpunktion (Spinalpunktion)

Vid en lumbalpunktion, eller spinalpunktion, tar man prov på den vätska som omger hjärnan och ryggmärgen. Provet tas för att man ska kunna se om du har hjärnhinne-inflammation eller vissa typer av hjärnblödningar. Efteråt kan du få en lätt huvudvärk. Du bör då vara i stillhet resten av dagen. Om du får svår huvudvärk, yrsel eller blir stel i nacken ska du kontakta din läkare. Lumbalpunktion görs framför allt för att man ska kunna bestämma om en patient har hjärnhinneinflammation eller vissa typer av hjärnblödningar. Provet tas med hjälp av en tunn nål som sticks in mellan tredje och fjärde ländkotan i den nedre delen av ryggraden.

Förberedelser

Före undersökningen berättar läkaren hur punktionen går till och hur det kan kännas. Du får också reda på vilka möjligheter till lokalbedövning som finns.

Så går det till

Ingreppet gör inte så ont, men om du vill kan du alltså få lokalbedövning. När provet tas får du sitta framåtböjd eller ligga ihopkrupen på sidan. Huden tvättas och du kan få lokalbedövning. Sedan sticker läkaren in en tunn nål mellan de nedersta ryggkotorna för att komma åt vätskan. Undersökningen tar ungefär en halvtimme. Efter ingreppet får du ett förband över punktionsstället. Läkaren talar om hur länge du ska ligga kvar efter undersökningen.

Efter undersökningen

Läkaren berättar om det är något särskilt du bör tänka på efteråt. Normalt får du inga särskilda förhållningsregler, men om du får huvudvärk efteråt är det bra att försöka vara i stillhet resten av dagen. Läkaren ger dig råd om värktabletter om det behövs.

Provsvar och resultatProvet skickas till ett laboratorium för analys. Du får besked om resultatet av provet och andra undersökningar av din läkare.

Risker

Förutom lindrig, övergående huvudvärk ger undersökningen sällan några större besvär. Ibland kan du drabbas av mer långvarig svår huvudvärk, yrsel, nackstelhet eller hörselfenomen. Kontakta i sådana fall din läkare.


Hmmm nu fick jag ju då reda på att man kan få bedövning.. vilket jag aldrig fått höra att man kan få.. men aa kan ju vara bra att veta.. hmm.. o att de inte gör ONT.. JOOO de gör SVIN ont.. Ända jag fått en gång var en tablett som skulle göra att man efteråt inte kom ihåg att man hade haft ont.. men JODA Therese Adén kom ihåg precis ALLT..vla skit tablett säger jag bara.. usch.. men sen så fick dom ju sticka mig jääääätte många gånger för dom stack fel hela tiden.. varje gång har dom gjort de... hemskt är det.. uscha.. aja nu fick ni veta lite om det jag genomgått iaf.. o i mitt fall gjorde dom de för o kolla allt de där som står såklart men även för o kolla trycket eftersom jag har förhljt tryck i min ryggmärgsvätska.. så jag fick ligga me en slang o så droppade dom ut massa o kollade hur högt tryck de var på det.. ajaj inget skönt vill jag lova er..

Nehe nu ska jag ta o sluta skriva här.. ha en fortsatt bra kväll alla..

Erik.. kom ihåg att jag gillar dig skarp ;) Jätte mkt ;) Hoppas de e ömsesidigt? ;) hihi.. vet jag iof men ändå ;)

Puss o Kram o en särskilt stor puss till min Darling ;)

På återseende!
//TucciT 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela