Välkommen!

GoKväll kära vänner!

Publicerad 2012-12-16 22:39:00 i Att leva med sjukdom / Sjukhusvistelser!

Gokväll Gokväll!
 
Sitter här i min rullstol, blev för ont att sitta i soffan..
 
Ska snart bege oss till sängen som börjar ropa lite tyst på oss ;) Men först ska Andreas spela klart sin FIFA match och göra matlåda, jag ska ta min spruta och sen ska vi göra oss redo för vår härliga säng :D
 
Det gick kanon att vara hemma själv förrut.. kom på en ny idé som hjälpte mig att klara toan bättre.. allt har sina lösningar, även om det känns väääldigt krånligt att vara såhär beroende av hjälpmedel och hjälp överhuvetaget.. att behöva tänka igenom allt man vill göra och mycket av det kan jag inte ens lösa.. men man får förbereda så gott som det går..
 
Jag hoppas att arbetsterapeuten ringer i morgon, så jag kanske kan få mig en ny rullstol.. allt skulle underlätta väldigt mycket då.. trodde ju inte jag skulle behöva ha rullstol inomhus, men tro mig, det MÅSTE jag.. Jag kan vila på stolar, på en bänk i hallen, sitta i soffan, sitta på en köksstol tänkte jag.. men näe, det funkar inte, eftersom benet måste vara högt hela tiden inprencip förrutom när jag hoppar på mina kryckor eller med min "bock" (betastödet) eller sitter på toaletten.. men sitta vid ett matbord på en stol och äta går inte.. så ja.. en rullstol som jag kan ta mig fram själv med skulle underlätta, just nu så måste jag inprencip be om hjälp för att förflyttas med stolen.. lärt mig lite nu att dra mig fram med hjälp av kryckorna eller väggarna, men så går ju inte att hålla på.. når ju inte ner till golvet så att jag kan ta fart heller utan att böja mig frammåt och då gör de väldigt ont i opererade foten..
 
Imorgon blir det en heldag ensam.. men det fixar jag.. jag är ju envis ;) Med envishet kommer man långt som jag sa till sköterskorna på sjukhuset.. men nu kan även Andreas hålla med dom om att jag ibland är alledes för envis när det gäller att ta mina smärtlindrande..
 
Hade så galet ont i benet och foten ikväll när vi kollade på film.. det var så jag knappt kunde sitta eller viste vad jag skulle göra, ändå var jag osäker på om jag skulle ta tablett eller inte.. men JO, klart jag tog tablett.. men måste lära mig att ta morfinet innan det blir den där smärtan, men fram till den hemska smärtan så är jag envis!
 
Nu blidde det ett långt inlägg och klockan springer, ska försöka ta mig in i sovrummet och ta min spruta sen in i badrummet och göra mig iordning inför natten! Ett helt gympapass vill jag lova!
 
Natti Natti

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela